19. juli 2024

Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Selvom Holbæk Kommune på sin hjemmeside skriver, at der er Blå Flag på tre af strandene i kommunen – så er det ikke korrekt.

Sommeren er på vej og så kan det blive skønt med en dukkert i bølgerne blå – helst hvor kvaliteten er i orden. Her har det Blå Flag i årevis været garant for godt badevand og gode oplevelser, og derfor noget som mange badegæster kigger efter.

Af Holbæk Kommunes hjemmeside fremgår det, at “Blå Flag strande er strande, hvor der er ydet en ekstra indsats for strandens miljø, sikkerhed, faciliteter og information. Det har til formål at beskytte hav- og kystmiljøet og højne strandens kvalitet til fordel for dig som besøgende.”

Der er ingen Blå Flag her i kommunen.

Desuden står der:

“Holbæk Kommune har Blå Flag strande nemlig Holbæk Søbad Venedig (Holbæk by), Blegstrædehagen og Nørrestænge Strand på Orø.”

Men det er ikke korrekt.

Hvis man kigger på Blå Flags officielle hjemmeside, så er der ingen strande med Blå Flag i Holbæk Kommune i år. Derfor har Holbaekonline.dk kontaktet Friluftsrådet, som administrerer Blå Flag-ordningen, og spurgt, om det er rigtigt, at der ikke er Blå Flag i Holbæk Kommune og her svarer Blå Flag Konsulenten meget kort:

“Det er korrekt at der ikke er Blå Flag i Holbæk Kommune i 2019”.

Siden, hvor kommunen skriver at man har tre Blå Flag strande, er senest opdateret den 3. maj 2019 – altså for ganske nyligt, og det kan muligvis vildlede besøgende, som netop søger informationer om rene og gode strande på kommunens hjemmeside, til at tro, at de tre strande har Blå Flag.

Dokumentation: Kopi af Holbæk Kommunes Blå Flag-side hentet 31.05.2019 (.pdf)

2 thoughts on “Ingen strande med Blå Flag i Holbæk Kommune

  1. Det er rigtigt, at ingen strande i Holbæk har blåt flag længere. Det har heldigvis ikke noget at gøre med, at vandkvaliteten er blevet dårligere.
    Det handler udelukkende om, at Holbæk Kommune betalte dyrt for at få lov til at bruge de blå flag. Mig bekendt har Odsherred kommune gjort det samme. Der er altså ikke noget i vejen med vandet ved Venedig, stranden ved Havnen eller på Orø. Bad trygt. Jeg venter personligt til det bliver lidt varmere!

    Jeg har skrevet til kommunens kommunikationsafdeling om sagen, og de retter oplysningerne på mandag.

    Carsten Andersen, medlem af Udvalget for Kultur og Fritid, Holbæk kommune.

Comments are closed.