Europaparlamentsvalg på Orø – rød eller sort?

Foto: Jesper von Staffeldt.

er var flere valgtilforordnede en vælgere, da Holbaekonline.dk var forbi valgstedet på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.


Søndag var der Europaparlamentsvalg og på Orø foregik valghandlingen også denne gang i Orø Forsamlingshus.

Som det ses på billedet over artiklen, var der ikke trængsel ved valgbordet på Isefjordens perle. Da jeg, som Holbaekonline.dks udsendte valgmedarbejder, tidligere i dag var på stedet, var der flere tilforordnede, end der var vælgere.

Da jeg stemte, undrede det mig, at der inde i stemmeboksen var både var en tyk sort tusch og en rød farveblyant og huskede der tidligere havde være problemer med stemmesedler hvor krydset var sat med en blyant. Derfor spurgte jeg en af de valgtilfordnede på stedet, Ole Brockdorff(A):

– Hej Ole hvad gør en socialdemokrat egentlig når han skal stemme? Han bruger nok ikke den sorte farve, men er den røde farve ikke for rød for ham?

– Bare rolig, svarede Ole Brockdorff med et glimt i øjet,

– grunden til der er to skriveredskaber at vælge imellem er, det er en såkaldt handicapstemmeboks du har brugt, og da den røde farve kan være svær at se for synshandicappede, så er der altså også en sort tush.

Så blev man det klogere.

Kort tid efter jeg forlod stemmelokalet kom TV 2 News og sendte direkte.

Denne artikel er publiceret den 26. maj 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply