Læserbrev: Plejehjemsbyggeri i Holbæk

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Hvor stor tillid bør kommunerne have til de mange konsulentrapporter, de køber for tiden?
Ser man på to af de største problemer i det offentlige nemlig læge- og lærermangel, bygger de begge på rapporters forkerte antagelser.

I øjeblikket laver KL´s konsulentvirksomhed plejeboliganalyser for mange kommuner.
KL mener ikke, der er brug for ret mange nye plejeboliger, idet de forventer, at fremtidens ældre vil være sunde og raske i længere tid end de nuværende. Det betyder åbenbart ikke så meget, at der bliver flere ældre. Samtidig er det anerkendt, at der bliver flere ældre, der lider af overvægt, diabetes og demens. Der bliver stadig flere enlige ældre, der oftere får behov for en plejebolig end ældre i parforhold. Når man dertil lægger, at fremskrivningerne i konsulentrapporterne svinger fra 30 til 80 %, bør politikerne i Holbæk Kommune ikke kun vurdere fremtidens plejehjemsbyggeri på KL`s rapport, men i højere grad på sund fornuft og lokal faktuel viden.

Venlig hilsen

Gitte Nikolaisen
Næstformand i Holbæk Ældreråd

Denne artikel er publiceret den 7. maj 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply