4. marts 2024

Foto: Ole Brockdorff

Borgmester Christina K. Hansen (S) var vært ved kaffe og kage på Rådhuset efter fakkeloptoget. Foto: Ole Brockdorff

Lørdag aften blev 74-årsdagen for Danmarks befrielse mindet og fejret med et arrangement i Skt. Nikolai Kirke og på Rådhuset.

Der var fyldt godt op ved gudstjenesten i Skt. Nikolai Kirke og efter gudstjenesten var der fakkeloptog gennem byen fra kirken via Kirkestræde, Smedelundsgade ned gennem Ahlgade op ad Lindevej og ad Jernbanegade til Rådhuset. Hjemmeværnet, Holbæk Garden og Soldaterforeningerne stillede med faner, og Holbæk Garden spillede undervejs.

På Rådhuset var borgmester Christina K. Hansen (S) vært ved en kop kaffe og hun holdt en tale, hvor hun bl.a. kom ind på vigtigheden af at værne om demokratiet og friheden, som Danmark fil tilbage ved befrielsen den 4. maj 1945:

– Selvom det er noget der skete for mange år siden, så må vi aldrig tro, at det der skete dengang, er noget der må blive glemt. Tværtimod så tror jeg, at i en tid hvor man ser demokrati i opbrud, i en tid hvor man ser – ja jeg tør ikke nævne hans navn – men i hvert fald, i en tid hvor man ser, nu også politikere udfordre demokratiet, så tror jeg, at det er ret afgørende at vi bruger denne dag til også at fortælle de generationer, som er yngre end min egen, hvor vigtigt det er, at vi står sammen omkring vores frihed. Frihed er ikke noget vi må tage for givet, det er ikke noget man bare får. Frihed, det er noget man tager, noget man værner om og noget man holder fast i.

Du kan se hele borgmesterens tale i videoen herunder:

This slideshow requires JavaScript.