Orø: farvel til en mere end hundredårig lægetradition

Sygeplejerske Charlotte Pedersen og læge Henrik Jepsen. Foto: Jesper von Staffeldt.

Sygeplejerske Charlotte Pedersen og læge Henrik Jepsen. Foto: Jesper von Staffeldt.

I mere end 100 år har Orø haft en fast læge tilknyttet, men nu er det slut.

Fra 1894 og frem til 2015 har lægen boet på Orø, den sidste fastboende læge var Carsten Roug, der gik på pension i 2015. Herefter har der været en såkaldt satellitlæge med konsultation et par dage om ugen
i Elnebjergcenteret. Men fra 1.maj er der ikke mere en fast læge på Isefjordens Perle. Fremover vil øens beboere og de mange sommerhusgæster blive betjent af en sygeplejerske, som stadig har konsultation på øen og med mulighed for videoopkobling til en læge i Holbæk, en ordning de fleste på Orø er meget utilfreds med, men der er stadig mulighed for at få besøg af en læge, hvis det er nødvendigt, ellers må man tage en tur til Holbæk.

Da Holbaekonline.dk i går besøgte lægekonsultationen på Orø for at taget et farvelbillede, var det svært at få tage et billede af læge Henrik Jepsen, da der ventede flere hjemmebesøg, før han og sygeplejeske Charlotte Pedersen kunne sige farvel til øens mange tilfredse patienter.

Beboere på Orø har ikke helt opgivet håbet om igen at få en læge til øen og arbejder med forskellige ideer til mulige løsninger. Hvad det bringer med sig, må fremtiden vise.

André Løfwall var den sidste patient i lægekonsultationen i Elnebjergcenteret. Foto: Jesper von Staffeldt.

Denne artikel er publiceret den 1. maj 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply