Læserbrev: Sportsby med slagsside

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Sportsby med slagside

Med den vaklende færdiggørelse af kommunens Sportsby og den stigende skepsis over arkitektfirmaet Kullegaard for dets evner som byggestyrere i Sportsbyen og Havnebyen kommer begrebet OPP (Offentlig Privat Partnerskab) mere og mere i søgelyset.

OPP vil jeg ikke afskrive som sådan. Men at deltage i OPP som kommune forudsætter en helt anden indsats end den, som Holbæk har udvist. Det stod lysende klart, da jeg kulegravede OPP-kontrakten for et års tid siden i forbindelse med, at det kom frem, at kommunaldirektøren af egen drift havde udbetalt 11 mio. kr. til entreprenøren uden at vide for hvad. Svaret på den sag blafrer fortsat i vinden, om end han har indrømmet at have gjort det.

Redegørelsen for den sag kommer nok først, når røgen efter Gyllegate engang har lagt sig.
Som Per Fynbo ganske rigtigt påpeger på Facebook, så er OPP i princippet et crash mellem kommercielle interesser og offentlige velfærdsinteresser – eller kan i hvert fald være det.

Når en kommune som den offentlige partner i et OPP-projekt begiver sig ind i det minefelt, må man helt fra starten holde en tæt kontakt til byggeriet. Det skete tilsyneladende overhovedet ikke i Sportsbybyggeriet!

Når så yderligere byggestyringen på den kommercielle side i OPP-projektet heller ikke er situationen voksen, så fornemmer vi nu det foreløbige resultat i Holbæk Kommune.

Men jeg noterede mig, at iflg. Nordvestnyt vil nogle ”toppolitikere” nu gå ind i sagen og følge problemerne til dørs. Det lyder spændende.

Vi må forvente, at dette vagtmandskab har lært så meget af 11 mio.kr-sagen, at de er super opmærksomme på, at det IKKE kun er den kommercielle OPP-partner, de skal holde øje med. Der kan udmærket dukke forhold op fra hele forløbet ind til nu – der igen peger på, at den kommunale partner ikke er skyldfri. Så bliver det interessant at se, om ”toppolitikerne” så tør tage konsekvensen af den indsigt??? De har ikke gjort det ind til nu.

Bent Brandt
Ahlgade 58B
4300 Holbæk

Denne artikel er publiceret den 7. april 2019 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

 • Hanne

  Bent Brandt du skriver omkring kommunal tæt kontakt til byggeriet :

  “Det skete tilsyneladende overhovedet ikke i Sportsbybyggeriet”

  Hvad der er værre – mener jeg – er, at det fortsat ikke SKER 🙁

  Der er åbenbart en manglende evne både hos forvaltning og hos politikerne til at lære af sine fejltagelser.

  Så må vi se hvad de såkaldte top-politikere har af evner i den retning ???

 • Peter Bæk

  Jeg har hørt at deres svømmepool er 30 cm for kort så den overholder ikke målene.

Leave a Reply