20. maj 2024

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/succo/">succo</a> / Pixabay

Arkivfoto: succo / Pixabay

Lørdag den 6. april har du mulighed for at lære førstehjælp, når projektet Danmark Redder Liv holder førstehjælpskursus i AOF Holbæks lokaler på Roedsvej.

Bag projektet står Region Sjælland, Region Syddanmark, Dansk Folkehjælp, First AED og Østifterne. Formålet er, at få flere danskere til at yde livreddende førstehjælp ved hjertestop og blive udkaldt direkte fra regionens alarmcentral.

70% af hjertestop sker uden for et hospital og ofte i eget hjem. For at overleve et hjertestop er det yderst vigtigt, at der sættes ind med livreddende førstehjælp hurtigst muligt, idet chancen for overlevelse falder med 10% for hvert minut der går. Hvis en person får hjertestop, og der ikke ydes livreddende førstehjælp inden ambulancen når frem, overlever kun én ud af 30. Ydes der tidlig livreddende førstehjælp af frivillige førstehjælpere stiger overlevelseschancen betydeligt.

Der er allerede nu mere end 1.600 frivillige førstehjælpere, som kan rykke ud til hjertestop i hele Region Sjælland. Selvom det lyder af mange frivillige, er der brug for flere hænder for at hjælpe flest mulige borgere, der rammes af hjertestop i regionen.

Så snart du har gennemført kurset, optages du direkte som førstehjælper i Danmark Redder Liv.

Hvis du har lyst til at lære førstehjælp og være med, så kan du tilmelde dig det gratis kursus der foregår lørdag d. 6. april kl. 9.00 – 13.00 i AOF Holbæks lokale C-3 på Roedsvej 10 i Holbæk. Tilmelding skal ske senest 1. april på kursusbevis.dk.

Man kan læse mere om Danmark Redder Liv på www.redderliv.dk.