13. juni 2024

Foto: Local Eyes

Foto: Local Eyes
Der har i den senere tid været en del indbrud i Fakta-forretninger over hele Sjælland – i nat var den igen galt, så politiet slog til.

Klokken 00.59 modtog Midt- og Vestsjællands Politi en henvendelse fra et alarmfirma om, at tyverialarmen var blevet aktiveret i supermarkedet Fakta på Kornvænget i Lejre. I Lejre var supermarkedets døre brudt op, men der var tilsyneladende intet stjålet. Politiet fik veds amme lejlighed også en supplerede oplysning om, at der tidligere på natten havde været indbrud i en Fakta-butik i Sorø.

Fjorten minutter efter den første anmeldelse, fik politiet så endnu en anmeldelse fra et alarmfirma om et indbrud i supermarkedet Fakta, Søvej, Hvalsø. Her var indgangsdørene også brudt op, og fra stedet var der stjålet diverse mønter fra det sikre betalingssystem ved kasseområdet.

Da politiet nu havde kendskab til mindst tre indbrud i supermarkeder fra samme butikskæde, kørte politiet præventivt ud til nærliggende supermarkeder i samme kæde for at se, om nogen måske ville begå indbrud i flere tilsvarende butikker

Ved Fakta på Industrivej i Tølløsebemærkede en politipatrulje to mænd i færd med at opbryde butikkens indgangsparti, medens en mindre personbil var efterladt få meter derfra. Da de to mænd fik øje på politiet, løb de hen til personbilen, hvori de flygtede med høj hastighed væk fra området.

Politiet fulgte efter og fandt kl. 01.33 den samme bil forulykket i en skarp vejkurve på Kvarmløsevej ved jernbanen, hvor bilen lå på siden. Under bilen delvist i klemme lå en mand, som politiet fik frigjort ved at vælte bilen tilbage på sine hjul. Der var talen om bilens føre, en spirituspåvirket 36-årig mand fra København. Han blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen i Holbæk.

Han har fået udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Det viste sig, at den 36-årige ikke har førrerret og derfor slet ikke måtte køre bilen, der ovenikøbet viste sig at være stjålet ved et indbrud i privat beboelse i Hillerød for ca. 14 dage siden, ligesom bilen i øvrigt var forsynet med stjålne nummerplader.

I selve bilen fandt politiet ud over indbrudsværktøj også mønter og nogle rammer øl.

En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge den forulykkede bil samt uheldsstedet.

Passageren i bilen var en 26-årig mand fra Vejby, som blev anholdt på uheldsstedet.

This slideshow requires JavaScript.