Borgerkrigen i Holbæk – en bog af Jan Sohn

Jan Sohn med sine to bøger,
“Fattighuset og fattiggårde i Holbæk” (tv) og “Borgerkrigen i Holbæk – og andre fortællinger om byen i 1800-tallet” (th).


En ny bog med titlen “Borgerkrigen i Holbæk” kan godt få en til at tro, at det er den aktuelle konflikt mellem Bandidos MC og en gruppering i Vang-kvarteret, det handler om – men nej, det er historier fra Holbæk i 1800-tallet.

Og det er bestemt ikke kedelige historier, som bringes frem i bogen, der helt præcis hedder “Borgerkrigen i Holbæk – og andre fortællinger om byen i 1800-tallet”. Her er både sjove, “uartige” og spændende fortællinger fra byen, der ikke har spillet nogen stor rolle i danmarkshistorien.

Bogens forfatter er Jan Sohn, som tidligere har skrevet en anden bog om Holbæks historie; Fattighuset og fattiggårde i Holbæk.

Mange kender Jan Sohn som lokalpolitiker, han har været medlem af både SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, men vendte i 2009 tilbage til Socialdemokratiet, og der er ingen tvivl om Jan Sohns hjerte i overført betydning sidder til venstre for midten, hvad man også fornemmer, når man læser hans bøger om Holbæks historie.

Bog sælges fra Storkfeldts boghandel i Ahlgade, hvor man lørdag d. 1. december kl. 10 – 13 kan møde forfatteren og få bogen signeret.

Holbaekonline.dk producerer samme dag et indslag om Jan Sohn og hans nye bog.

Denne artikel er publiceret den 29. november 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply