14. april 2024

Jan Sohn med sine to bøger, "Fattighuset og fattiggårde i Holbæk" (tv) og "Borgerkrigen i Holbæk - og andre fortællinger om byen i 1800-tallet" (th).

Jan Sohn med sine to bøger,
“Fattighuset og fattiggårde i Holbæk” (tv) og “Borgerkrigen i Holbæk – og andre fortællinger om byen i 1800-tallet” (th).

En ny bog med titlen “Borgerkrigen i Holbæk” kan godt få en til at tro, at det er den aktuelle konflikt mellem Bandidos MC og en gruppering i Vang-kvarteret, det handler om – men nej, det er historier fra Holbæk i 1800-tallet.

Og det er bestemt ikke kedelige historier, som bringes frem i bogen, der helt præcis hedder “Borgerkrigen i Holbæk – og andre fortællinger om byen i 1800-tallet”. Her er både sjove, “uartige” og spændende fortællinger fra byen, der ikke har spillet nogen stor rolle i danmarkshistorien.

Bogens forfatter er Jan Sohn, som tidligere har skrevet en anden bog om Holbæks historie; Fattighuset og fattiggårde i Holbæk.

Mange kender Jan Sohn som lokalpolitiker, han har været medlem af både SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, men vendte i 2009 tilbage til Socialdemokratiet, og der er ingen tvivl om Jan Sohns hjerte i overført betydning sidder til venstre for midten, hvad man også fornemmer, når man læser hans bøger om Holbæks historie.

Bog sælges fra Storkfeldts boghandel i Ahlgade, hvor man lørdag d. 1. december kl. 10 – 13 kan møde forfatteren og få bogen signeret.

Holbaekonline.dk producerer samme dag et indslag om Jan Sohn og hans nye bog.

1 thought on “Borgerkrigen i Holbæk – en bog af Jan Sohn

Comments are closed.