Kæmpe græskar fra St. Merløse sætter Danmarksrekord

Tivolis Pjerrot sammen med Lasse Blach og det imponerende kæmpegræskar på 589,4 kg. Foto Christoffer Sandager.


Lasse Blach fra St. Merløse har vundet DM i Kæmpegræskar 2018, som i dag er blevet afholdt i Tivoli i forbindelse med Tivolis Halloween-åbning.

Det enorme græskar vejede hele 589,4 kg. Det største græskar sidste år var på 485,4 kg og satte dengang Danmarksrekorden. Den har Lasse Blach nu slået med hele 104 kg.

Nummer to blev Kim Engrob Bøndergaard fra Spjald i Vestjylland med et græskar på 476,3 kg.

Det er 11. gang, at DM i Kæmpegræskar afvikle og ikke færre end elleve passionerede græskardyrkere bejlede til mesterskabstitlen, altså gik til kæmpen fra St. Merløse. Ni granvoksne mænd og kvinder skulle der til før de med hiv og sving fik løftet det store græskar op på vægten. Det var ikke nemt.

Held og masser af komøg
På spørgsmålet om, hvordan man avler et græskar på mere end et halvt ton siger Lasse Blach:

– Det handler meget om held. Min opskrift er tophemmeligt, og det ville da være dumt at røbe hvordan. Jeg kan dog sige så meget, at der er brugt masser af komøg, uhyggeligt meget vand, og den varme sol har som prikken over i’et gjort mit græskar godt. Græskarret er blevet dyrket på friland, hvor jeg har brugt en parasol – der godt nok er blevet udskiftet tre gange i størrelse i løbet af sommeren. Derudover har jeg brugt nogle frø fra sidste års vindergræskar. Nu går jeg efter den nordiske rekord på 626 kg.

Det store græskar fra St. Merløse kan ses i Tivoli sammen med de ti andre store græskar frem til og med den 4. november.

Andenpladsen gik til Kim Engrob Bøndergaard med et græskar på 476,2 kg. Tredjepladsen gik til
Søren Dyrbjerg Matusiak fra Mesinge på Fyn med et græskar på 338,3 kg.

Verdensrekorden blev i øvrigt sat i Tyskland i 2016 og lyder på 1190,5 kg. Manden bag dette fantomgræskar var Mathias Willemijns fra Belgien.

Denne artikel er publiceret den 13. oktober 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply