Snart må der køres 120 km/t på (en del af) Holbækmotorvejen

Vejdirektoratet forventer, at det inden udgangen af november vil blive tilladt at køre 120 km/t mod de nuværende 110 km/t på en del af Holbækmotorvejen.

Det er strækningen fra Holbæk til Torkilstrup, hvor det fremover skal være muligt at trykke lidt mere på speederen.

Det vil dermed fremover tage 6 minutter at tilbagelægge den 12 km lange strækningen. Lidt hurtig hovedregning viser, at man med den nye hastighedsgrænse vil spare godt et halvt minut i forhold til i dag.

Den forhøjede hastighedsgrænse sker i forlængelse af finanslovsaftalen for 2018, hvor regeringen og Dansk Folkeparti afsatte midler til at hæve hastighedsgrænserne på udvalgte landeveje og motorveje på en trafiksikkerhedsmæssigt forsvarlig måde.

Denne artikel er publiceret den 10. oktober 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply