29. november 2023

Arkivfoto: <a href="https://pixabay.com/users/Pexels/">Pexels</a> / Pixabay

Arkivfoto: Pexels / Pixabay
Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Hvorfor skal Holbæk kommune bruge en masse penge på cykelstier?

For at skolebørn kan cykle i skole? For at man kan cykle til den nye sportsby? For at man kan cykle til ungdomsuddannelserne, Stenhus, EUC, Teknisk skole, Handelsskolen? Fordi det fremmer vores sundhed? Fordi det er fedt at cykle? Fordi vi har nogle vejstrækninger, der er farlige at cykle på, og der ikke er alternative ruter at cykle af.

Grafik: Sanalinsan/Rolf Larsen

Vi bruger mange penge på ældre, sundhed og småskavanker. Jeg har f.eks. selv været en tur omkring vores genoptræningscenter, og jeg må sige, at efter en tur på motionscyklen havde mit knæ det meget bedre…. Problemet er bare, at den der motionscykel ikke bliver brugt ret meget, men cykleture med mine børn (på cykelstier) er en del sjovere.

Derfor er det rigtigt svært at definere nøjagtigt, hvor der skal være cykelstier. Nogle mener, at det kun skal være mellem vores folkeskoler, og dette har jeg stor forståelse for. Men der skal også være fornuft i det, og jeg må nok sige, at den cykelsti vi lige har færdiggjort mellem Tølløse og Ugerløse, skal da helt sikker nok blive brugt af motionscykelister mm. Men jeg har min tvivl om hvor mange børn der kommer til at køre på cykel fra Ugerløse til Tølløse Centralskole? Men samtidigt må man også sige, at det var en cykelsti, der skulle færdiggøres i mellem to byer og det kan jeg kun tilslutte mig, da halve cykelstier ikke giver meget mening.

Derfor har Venstre også lagt op til, at vi på budgettet for 2019 skal kigge på cykelstier i vores kommune og specifikt starte med at færdiggøre cykelstien mellem Regstrup/Søstrup og Megacenteret. Her er der tale om en strækning, hvor vejen er smal og der kører mange antal biler, over 3000 om dagen. Dette er en strækning, som er så farlig, at der stort set ikke cykler nogen børn og unge mennesker på den, selv om det er skolevej for alle de ovennævnte ungdomsuddannelser og snart til den nye sportsby.

Jeg glæder mig til at vi snart får bygget denne cykelsti færdig, og at vi efterfølgende får kigget på alle de andre stækninger, der trænger til cykelstier. Udvalget for Klima og Miljø har i 2017 kigget på behovet for cykelstier, og der er nok at tage fat på.

Peter Nilsson
Medlem af Klima og Miljøudvalget for Venstre