Kulturbog klar til en ny årgang 5-årige

Sidste år var det en kæmpesucces at uddele bogen “Kom med Kille og Kalle på Kultur i Holbæk kommune” til alle 5-årige i Holbæk Kommune. Nu gentages succesen.

“Kom med Kille og Kalle på Kultur i Holbæk kommune” er en lille kulturbog der udleveres til alle 5-årige i Kommune. Bogen fortæller børn og deres forældre om kulturtilbud i kommunen og med bogen i hånden vil den åbne døren til gratis kulturtilbud i Holbæk Kommune.

Kulturbogen uddeles til alle 5-årige i Holbæk Kommune.


Bogen blev sidste år uddelt til alle 5-årige og var en stor succes og derfor bliver bogen nu genoptrykt og uddelt til en ny gruppe 5-årige, som vil få udleveret bogen via deres daginstitution. Dermed får endnu endnu flere børn og deres familier tilbudt spændende og gratis kulturoplevelser.

Nyt er også at “Billedskolen” er blevet til “Kulturskolen” og derfor vil kunne tilbyde flere typer arrangementer. Alle arrangementer vil kunne ses løbende på hjemmesiden: www.holbaek.dk/killekalle, ligesom man kan tilmelde sig der.

Om bogen
Bogen er skrevet af forfatter og læsevejleder, Mai-Britt Westi som står bag Læsefidusen, og den er illustreret af Dorte Pontoppidan Thyssen, der især er kendt fra billedbøgerne om Kamma. Både forfatter og illustrator er lokale.

Bogens handling er enkel. Her følges de 2 kaniner, Kille og Kalle, på besøg rundt på diverse kultursteder i Holbæk Kommune. Hvert opslag rummer muligheden for at besøge stedet “in real life”. Ved at vise bogen, som billet, kommer barnet nemlig gratis ind til et specifikt tilbud, der kan variere fra kultursted til kultursted. På hjemmesiden www.holbaek.dk/killekalle kan man klikke sig ind på kulturstedernes hjemmeside og se, hvilke “Kille og Kalle”-tilbud, der tilbydes. Indtil nu er der f.eks. mulighed for en astronomisk rejse på Brorfelde, lave æblemost i Andelslandsbyen Nyvang og se film i Kulturbiografen. Mens det altså er gratis for de 5-årige, så skal søskende og forældre betale entré.

Bogen sælges
I år er det muligt for interesserede (uden 5-årige i husstanden) at købe bogen på Holbæk bibliotek for 30 kr. De sælges nemlig fra overskuddet efter uddelingen til de 5-årige – og kun så længer lager haves.

Bogen er udarbejdet i et samarbejde mellem Fagcenter for Læring & Trivsel og Kultur & Fritid, Holbæk Kommune. Holbæk Bibliotekerne er tovholder på projektet.

Fest for kommunens børnehaver
Den 24. august er kommunens børnehaver inviteret til fest for de kulturelle kaniner på Holbæk Naturskole. Her vil der være leg og indslag fra kulturstederne.

Denne artikel er publiceret den 19. juli 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply