Læserbrev: Vi skal tale vores kommune op og ikke ned

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Vi skal tale vores kommune op og ikke ned.

Heldigvis er mange indstillet på, at vi skal tale kommunen op og ikke ned. Det er der også alt mulig grund til.

De sidste par år har kommunen haft det økonomisk hårdt, og derfor var det tidligere byråd tvunget til at trække i nødbremsen for at få rettet op på økonomien.

Det er i den grad lykkedes. Sidste år hørte vi ustandselig om en meget lav kassebeholdning, og situationen var heller ikke sjov. Det er et overstået kapitel. Vi har nu mere end 150 millioner i kassen i gennemsnit, hvilket er over det, som der rent faktisk var politisk besluttet.

Sygefraværet blandt kommunens medarbejdere er faldet, og vi bruger færre penge på administration. Kun to andre kommuner er billigere administrativt end Holbæk.

Der sker mange spændende ting i Holbæk kommune, med masser af events og spændende tiltag i de forskellige byer, og nu skal kommunalbestyrelsen til at lave budget for 2019 og fremefter.

Grundet genopretningen er opgaven lettere i år, men det er klart, at det er ikke en stor gavebod, hvor der er frit valg på alle hylder.

Christiansborg med regeringen i spidsen har sluppet lidt af jerngrebet over for kommunerne, og det giver os bedre muligheder for at få nye tiltag igennem.

Det er vigtigt, at vi ikke bare tænker traditionelt, men forsøger nye tiltag, der på sigt vil gøre det bedre for kommunens borgere, og hvor det samtidig betyder, at vi bruger vores penge på at forebygge og ikke hele tiden reparere.

Venstre har en lang række forslag, som vi vil spille ind i forhandlingerne som vores bud til et kommende budget.

Vi håber, at det nye flertal i kommunalbestyrelsen vil være lydhøre for Venstres mange gode forslag under budgetforhandlingerne.

Carsten Andersen
gruppeformand for Venstre
Kommunalbestyrelsen i Holbæk

Denne artikel er publiceret den 17. juni 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • Jan Sohn, Nordvestvej 5, 4300 Holbæk

    Holbæk er et godt sted at bo. Byen ligger centralt og har gode samfærdselsveje til København og til andre byer på Sjælland. Dertil kommer, at vi er omgivet af smuk natur både til lands men også til vands.

  • Jan Sohn, Nordvestvej 5, 4300 Holbæk

    Carsten, jeg kom til at trykke for tidligt. så jeg fortsætter svaret.
    Med hensyn til “de mange gode forslag” Venstre har på tegnebrættet, er jeg sikker på, at de vil blive venligt modtaget af konstitueringsgruppen. Især hvis forslagene er et udtryk for vilje til samarbejde, og ikke afviger alt for meget fra den politik gruppen gik til valg på.

Leave a Reply