Brandvæsnet tager stilling til forbud mod Skt. Hans bål

Vestsjællands Brandvæsen skal tage stilling til, om der skal indføres afbrændingsforbud i forbindelse med Skt. Hans aften. Her er det Skt. Hans bålet i Svinninge i 2016. Foto: Tom Trædmark Jensen

Det er endnu ikke afgjort om der bliver indført afbrændingsforbud i forbindelse med Skt. Hans aften på lørdag – og hvor de i givet fald bliver indført.

Vestsjællands Brandvæsen tager i morgen stilling til hvorvidt der skal indføres afbrændingsforbud efter de seneste ugers tøre og varme vejr, som har gjort naturen til en ren brandfælde, selv med det seneste døgns regnvejr.

Gode råd fra brandvæsnet
I modsætning til mange andre kommuner, er der ikke indført afbrændingsforbud i Holbæk Kommune. I stedet har brandvæsnet anbefalet, at man er på passilig med brugen af ild. Brandvæsnet råder bl.a. til, at ilden konstant holdes under opsyn af en voksen, at man inden afbrændingen sørger for at have redskaber til at slukke ilden, f.eks. haveslange, branddanske m.v. og at man sørger for, at ild og alle glæder er slukket, når man er færdig – også hvis man griller). Desuden opfordrer brandvæsnet til, at man undlader brug af ukrudtsbrænder. De kan læse mere om brandvæsnets råd i forbindelse med ild og tørke her.

Vestsjællands Brandvæsen har også en række råd og vejledninger til Skt. Hans bål, som kan læses her.

Denne artikel er publiceret den 17. juni 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply