Frivillige samlede næsten 36.000 kroner ind til forældreløse børn

Der blev samlet næsten 36.000 kroner ind i Holbæk Kommune til SOS Børnebyernes arbejde for hjemløse børn. Foto: Lars Just.


Med en indsamlingsbøtte i hånden og et smil på læben gik borgere fra Holbæk Kommune den 6. maj på gaden for at samle ind til SOS Børnebyerne. Nu er de mange donationer talt op.

I vores kommune lykkedes det de dedikerede indsamlere, at samle 35.957 kroner i bøtterne, ved SOS Børnebyernes årlige landsindsamling den 6. maj. På landsplan samlede 4.355 indsamlere 4 millioner kroner ind. Pengene bures til SOS Børnebyernes arbejde for forældreløse og udsatte børn.

– Vi er meget glade for danskernes opbakning. SOS Børnebyerne vil gerne sende et stort tak til de 4.355 danskere, der rev en dag ud af kalenderen for at hjælpe forældreløse og udsatte børn. Og det er fantastisk at se, hvor mange der prioriterede at støtte SOS Børnebyerne, da en af vores indsamlere bankede på døren, siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

At indsamlingsresultatet først er gjort op en måned efter landsindsamlingen, skyldes, at SOS Børnebyerne samler ind anderledes end de fleste andre hjælpeorganisationer for at spare penge.

– SOS Børnebyerne har ikke lokale indsamlingsstationer, hvor man kan hente en tom indsamlingsbøtte og senere aflevere en fuld bøtte. Vi sender indsamlingsbøtten med posten, og indsamleren skal så selv aflevere donationen i en bank. Det er en billigere måde at arrangere en landsindsamling på, og dermed kan vi sikre, at flere penge går til de forældreløse og udsatte børn, indsamlerne er med til at hjælpe, siger Mads Klæstrup Kristensen.

MobilePay hitter
Når man kigger på, hvor mange donationer der er kommet via MobilePay, er det tydeligt, at danskerne har taget betalingsappen til sig. Sidste år oplevede SOS Børnebyerne, at danskerne valgte at bruge MobilePay til at støtte indsamlingen 11.250 gange, mens der i år var hele 14.680, der donerede via betalingsappen. I Region Sjælland blev der doneret 70939 kroner via MobilePay, og på landsplan kom der næsten 900.000 kroner ind via betalingsappen mod 600.000 kroner i 2017 og 300.000 kroner i 2016.

– At man kan donere via MobilePay, har gjort det lettere at samle penge ind. Mange folk har ikke længere småmønter liggende, så det er rigtig smart, at man kan betale via sin mobiltelefon, siger Mads Klæstrup Kristensen.

Det er især i Region Hovedstaden, at MobilePay er et hit. Sammenligner man befolkningsstørrelsen i regionen med antallet af MobilePay-donationer, er borgere i Region Hovedstaden mest glade for at bruge betalingsappen, mens borgere fra Region Nordjylland i højere grad foretrækker at støtte med mønter og sedler. Andenpladsen går til borgerne fra Region Sjælland, dernæst kommer Region Syddanmarks borgere og Region Midtjylland får en fjerdeplads ud af landets fem regioner, når man måler på, hvor mange gange der er blevet støttet via MobilePay sammenlignet med regionens befolkningsstørrelse.

Fakta om SOS Børnebyerne og landsindsamlingen
– Pengene fra landsindsamlingen går til SOS Børnebyernes arbejde for, at flere børn kan vokse op med forældre, der passer godt på dem. I børnebyerne får udsatte og forældreløse børn en ny familie og en ny SOS-mor.

– Uden for børnebyerne samarbejder SOS Børnebyerne med sårbare familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene.

– SOS Børnebyerne arbejder i 135 lande og hjælper på verdensplan ca. 1,6 mio. børn og voksne.

– SOS Børnebyerne driver både børnebyer, lægeklinikker, skoler og børnehaver, og træder til i katastrofer og krig med nødhjælp.

Denne artikel er publiceret den 14. juni 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply