Læserbrev: Fælles fodslag om Vangkvarteret

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Fælles fodslag om Vangkvarteret

Det er ikke en tilfældighed, at Venstre i Holbæk Kommune ikke kalder Vangkvarteret for en ghetto. Vangen figurerer godt nok på regeringens ghettoliste, men området er jo slet ikke at sammenligne med Volsmose, Tingbjerg eller andre socialt belastede områder. Vangen er i en positiv udvikling, og det har den været længe. Og som man kunne læse i tirsdagens udgave af Nordvestnyt, så er Socialdemokraterne også klar til at gøre noget for området. Det hilser Venstre meget velkomment! Allerede den 13 marts foreslog Venstre at gøre noget ved beskæftigelsen i Vangen. Argumentet var allerede dengang, at en forbedring af beskæftigelsen bringer området væk fra listen. Derfor fastholder vi forsat forslaget om et fremskudt jobcenter i Vangen, og det skal selvfølgelig etableres i et tæt samarbejde med den boligsociale indsats, så det bliver en naturlig del af Vangen.

Vi ved af erfaringer fra Kolding, at det virker – så lad os dog komme i gang. For Venstre handler det ikke kun om at komme væk fra en liste. Det handler nemlig om menneskerne bagved tallene, de tal som er grundlaget for listen. Ghettolisten er med til at stigmatisere områder og mennesker, derudover begrænser de nye tiltag også friheden for beboerne i Vangen. Vi vil ikke stiltiende se på, at man i bestemte områder fjerner dele af friheden, for det handler om mennesker.

De mennesker der bor i Vangen, skal have de samme rettigheder som alle andre. Men vi ser også sandheden i øjnene, når 49% af beboerne i Vangkvarteret er på en form for offentlig forsørgelse, så er det klart for enhver, at der skal gøres noget.

Vi ved derfor også, at en del af beboerne i Vangen har behov for en mere håndholdt indsats – det kan være svært selv at tage vare på sit arbejdsliv og med en håndboldt indsats, der hvor borgerne bor, vil skabe mærkbare resultater for dem, der er blevet parkeret på et sidespor. Vi har længe været klar til at gøre noget, og det glæder os, at S nu også er med på vognen. Vi har alle muligheder for at danne et fælles fodslag til glæde for Vangen, men som samtidig kan bidrage med positive erfaringer til andre udfordrede områder i kommunen!

Rasmus Brandstrup Larsen
Næstformand i beskæftigelses- og uddannelsesudvalget (V)
Holbæk Kommune

Denne artikel er publiceret den 31. maj 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply