21. februar 2024

Holbæk Pipe Band ved de netop gennemførte danske mesterskaber i Bjerre ved Horsens. Foto: Holbæk Pibe Band.

Holbæk Pipe Band ved de netop gennemførte danske mesterskaber i Bjerre ved Horsens. Foto: Holbæk Pibe Band.

Kristi Himmelfartsdag blev Holbæk Pipe Band for niende gang i træk danmarksmestre ved de danske mesterskaber i Bjerre ved Horsens.

Holbæk Pipe Band vandt i år mesterskabet i samtlige tre kategorier, der blev konkurreret i, så der reelt er tale om tre nye danmarksmesterskaber.

De mange timer bandets Pipe Major Rune Sawath Jensen har øvet og trænet med musikerne og deres sækkepiber og trommer har givet bonus i disse flotte resultater resultat.

– Det bliver aldrig en vane, at blive danske mestre, siger formanden for Holbæk Pipe Band, David Lundgreen.

Bandet kommer med yderligere et bemærkelsesværdigt resultat af nyere dato, idet Holbæk Pipe Bands trommekorps så sent som i april vandt den landsdækkende trommekorpskonkurrence med deltagelse af by-garder, tambourkorps samt pipe bands. Det var anden gang ud af to mulige, Holbæk Pipe Bands trommer under ledelse af Leading Drummer Jacob Bøje Pedersen vandt denne konkurrence.

Kan opleves på Skvulp
Holbækkerne får lejlighed til at møde deres pipe band på ”hjemmebane”, når de nyslåede danske mestre spiller i pinsen på Krags Brygge i forbindelse med “Skvulp”. Det sker lørdag den 19. maj kl. 10 og igen kl. 14.

Der vil blive præsenteret et program med såvel kendte som mindre kendte skotske melodier på sækkepiber og trommer.

– Vi synes, at vi som Holbæk-band har en forpligtelse til at bidrage til aktiviteterne i Holbæk, fordi vi opfatter os selv som en aktiv del af bylivet, siger David Lundgreen og tilføjer:

– Udover at præsentere bandets musik for byens borgere, så håber vi også, at vi kan skabe interesse og kontakter, så Holbæks unge mennesker vil få lyst til at dele vores interesse og lære at spille på tromme eller sækkepibe i Holbæk Pipe Band.

Holbæk Pibe Band vil derfor have et informationstelt i Skvulp-dagene – ligeledes på Krags Brygge – hvor man kan høre mere om bandet og om, hvordan man selv kan blive en del af det.