24. juli 2024

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Foto: Rolf Larsen.
Togpendlerne må måske bevæbne sig med tålmodighed og muligvis finde andre transportløsninger, hvis en konflikt bryder ud.

Efter overenskomstforhandlingerne på det offentlige område er brudt sammen, har HK Stat udsendt strejkevarsel og udpeget en række arbejdspladser, hvor der skal strejkes. Blandt dem er Banedanmarks trafikstyring på Sjælland. Her arbejder HK-Stats medlemmer bl.a. med at sætte signaler for togdriften og det kan ende med at, at sætte pendlerne på en prøve.

– Når de statsansatte HK’ere er nødsaget til at gå i konflikt, skal det være tydeligt og til at få øje på for omverdenen. Derfor er synlighed et af de kriterier, vi har lagt til grund, da vi udvalgte arbejdspladser til konflikt. En konflikt kan, hvor ærgerlig den end er, være med til at vise danskerne, hvem de statsansatte HK’ere er, og hvor stor betydning de har, siger Rita Bundgaard, formand for HK Stat.