Foredrag om Nationalmuseets skibe

Anna Møller er blandt de skibe, som man kan høre mere om, når der er foredrag på Holbæk Museum den 28. februar. Foto: Frits Duus Hansen.

Onsdag den 28. februar kan man komme til foredrag om Nationalmuseets fartøjssamling. Heriblandt Anna Møller, Sluppen Ruth og Pram 19, der fremover skal høre hjemme i Holbæk.

Det er den nystiftede forening Kystliv Holbæk med Ture Møller og Carsten Hvid i spidsen, der inviterer til foredrag om Nationalmuseets fartøjssamling. Det er dog ikke de to herrer selv, der kommer til at stå for oplæggene, men derimod Nationalmuseets egne folk.

Jes Kroman, der er arkitekt, fortæller om de overordnede visioner og mål med Nationalmuseets i alt seks skibe i fartøjssamlingen, og Morten Kvist Jensen, der også er arkitekt, præsenterer de enkelte skibe og deres historie. Skibstømrer Morten Møller Nielsen retter herefter kikkerten mod de tre skibe, der fremover skal høre hjemme i Holbæk, og fortæller i særdeleshed om restaureringen af galeasen Anna Møller, som lige nu finder sted i den yderste blå hal på Holbæk Havn.

– Vi ser frem til en rigtig spændende aften og til at tage imod Nationalmuseets foredragsholdere her i Holbæk. Det er en fornøjelse at mærke, at vores samarbejde allerede giver så meget mening og værdi, siger Carsten Hvid.

Foredraget er det fjerde i en række af maritime foredrag, som foreningen har arrangeret henover vinteren. Tidligere har Skibsbevaringsfonden, Han Herred Havbåde og linoliemaling været på plakaten.

– Det er afgørende for os at vække nysgerrighed og begejstring for kystliv og maritime håndværk blandt både de garvede søfolk og nye målgrupper. Derfor har der været meget forskellige foredrag på plakaten, forklarer Ture Møller, der håber, at det i fremtiden kan blive til endnu flere aktiviteter.

Foredraget om Nationalmuseets skibe foregår den 28. februar klokken 19.00-21.00 i foredragssalen på Holbæk Museum. Der er gratis adgang.

Denne artikel er publiceret den 24. februar 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • Hanne Duelund Larsen

    Er det ONSDAG d. 28. februar ??

  • admin

    Hej Hanne, ja det er onsdag d. 28. februar. Jeg beklager, at der i artiklen stod søndag d. 28. februar, det var en fejl. Den er nu rettet.

    Rolf Larsen, redaktør.

Leave a Reply