Ole Thestrup er død

Ole Thestrup og Anette Støvelbæk som far og datter i ‘Min far’. Foto: Gudmund Thai.

Skuespilleren Ole Thestrup fra Markeslev på Tuse Næs er død.

Ole Thestrup er oprindeligt fra Nibe og havde i første omgang musikken som sin drømme metier. Men som 25-årig blev han optaget på skuespillerskolen ved Aarhus Teater og så var hans “skæbne” udstukket.

Han blev kendt i den store offentlighed som den vrede mand, en rolle han bl.a. huskes for fra TV-serien Een Stor Familie (1982) hvor han spillede den koleriske ejendomsinspektør Erik Jensen og i en lidt mere afdæmpet udgave som idrætslæreren i filmatiseringen af Bjarne Reuters børnebog “Busters Verden”.

Thestrup spillede nissefar Magnum i den populære julekalender “Jul på Slottet” og huskes måske i sær for sin rolle som jægeren Alfred i filmen “Blinkende lygter” og som Julius Andersen i “Badehotellet”

Ole Thestrup har desuden medvirkende i talrige revyer og teaterstykker bl.a. Woyzeck (Betty Nansen, 2003), The Producers (Det ny Teater, 2006) og Jeppe på Bjerget (Det Danske Teater, 2007).

I flere år, har Thestrup kæmpet med lungekraft og i nat sov han stille ind i sit hjem i Markeslev.

Denne artikel er publiceret den 2. februar 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply