Fejl på lokomotiver: Ændrede togafgange og togbusser

Foto: René Strandbygaard

Togpassagerne må endnu engang væbne sig med tålmodighed. Denne gang fordi 33 ME-lokomotiver skal akut på værksted.

Baggrunden for værkstedsbesøget er, at der ved et eftersyn af to aksler fra ME-lokomotiver er konstateret begyndende revnedannelser.

ME-lokomotiverne trækker dobbeltdækkervogne og det betyder ifølge DSB færre togafgange, fordi man ikke kan køre efter køreplanen. Det gælder allerede fra mandag morgen – så passagerer der skal i skole, på uddannelse eller arbejde,

– Vi planlægger med alle de lokomotiver og togsæt, vi har til rådighed og supplerer med togbusser for at få kunderne frem til skole og arbejde. Men kunderne vil komme til at opleve færre togafgange, kortere togsæt og mindre plads især på Sjælland i den kommende tid, siger informationschef Tony Bispeskov.

ME-lokomotiverne trækker DSB’s dobbeltdækkervogne og kører særligt på strækningerne fra Holbæk, Kalundborg, Nykøbing F og til København.

Det betyder, at togene mellem på strækningen Kalundborg-Holbæk-København fra mandag morgen og indtil videre køre således:

Kalundborg/Holbæk-København:
Vi kører en gang i timen med stop ved alle stationer mellem Kalundborg og Roskilde. Desuden kører vi med enkelte myldretidstog mellem Holbæk og København.

Supplerende Togbusser i myldretiden mellem Holbæk og Roskilde:
I morgenmyldretiden kører der supplerende Togbusser fra Holbæk og direkte til Roskilde ca. hvert 30. minut, samt en Togbus der standser ved de mellemliggende stationer ca. hvert 15. minut.

I eftermiddagsmyldretiden kører der supplerende Togbusser fra Roskilde og direkte til Holbæk ca. hvert 20. minut, samt en Togbus der standser ved de mellemliggende stationer ca. hvert 20 minut.

Se køreplan for de supplerende Togbusser mellem Holbæk og Roskilde her.

ME-lokomotiverne blev taget ud af passagerdrift fredag aften, fordi der var konstateret begyndende revnedannelser på to aksler fra ME-lokomotiver. Der har siden været arbejdet med at foretage eftersyn på alle ME-lokomotiver med fokus på at få overblik over omfanget af revnedannelser, samt få lagt en plan for at få togene i drift igen. Det står nu klart, at dette arbejde ikke kan overstås i denne weekend:

– Vi kan desværre ikke sige præcist, hvor længe vores kunder vil opleve reduceret drift. Foreløbig planlægger vi med, at alle 33 ME-lokomotiver er ude af drift i den kommende uge. Vi arbejder på at kunne fase ME-lokomotiverne ind løbende i takt med, at de kan meldes klar, siger Tony Bispeskov, der opfordrer kunderne til at holde sig opdateret på Rejseplanen eller www.dsb.dk.

Denne artikel er publiceret den 29. januar 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply