Bilist blæste afsted med 178 km/t

Arkivfoto: PublicDomainPictures / Pixabay

Fredag aften var Færdselspolitiet på arbejde på Holbækmotorvejen ved Holbæk for at kontrollere om bilisterne overholdt den maksimale hastighedsgrænse på 110 km/t på stedet, hvilket skulle vise sig ikke alle gjorde.

Et par af bilisterne skilte sig klart ud fra de øvrige.

Således blev en 23-årig mand fra Brøndby målt til at køre 161 km/t i en personbil og foretog tillige en ulovlig overhaling indenom.

Hurtigst var dog en 60-årig mand fra Skive, som i en personbil blev målt til at køre 178km/t – hvor der altså maksimalt er tilladt at køre 110 km/t.

Ud over en bøde vil disse to bilister også blive mødt med en påstand om betinget frakendelse af kørekortet, fordi de begge kørte mere end 160 km/t på motorvejen. En betinget frakendelse vil betyde aflæggelse af en kontrollerende køreprøve samt en prøvetid på 3 år, hvor bilisten ikke må begå tilsvarende overtrædelser af færdselsloven, hvis kørekortet skal beholdes.

Denne artikel er publiceret den 8. januar 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply