Teaterdokumentar: Hvor var du mor?

Hvor var du, mor? spiller på Teatret Fairplay i Holbæk. PRfoto: Mie Neel

Den 22. og 23. januar er der mulighed for at se eller gense teaterdokumentaren Hvor hver du, mor? i Teatret Fairplay i Holbæk.

Vi skal hver især finde vores vej gennem livet, og lære at håndtere de udfordinger, vi møder undervejs. Men nogen mennesker udsættes for langt større udfordringer end andre og det er netop det, som forestillingen Hvor var du, mor? sætter fokus på.

Vi følger vi Sidsels vej igennem livet. En opvækst i et utrygt hjem, seksuelle overgreb og en mor, der affærdigede hende, når hun søgte hjælp. Siden blev Sidsel kastet rundt i systemet, fra det ene opholdssted til det næste. Hun finder trøst i hårde stoffer og skaffer penge ved at prostituere sig. Lige til den dag, hvor hun møder Tommy, som elsker hende for den, hun er. Han får hende ud af prostitution og stoffer, og de har elleve lykkelige år sammen. Indtil Tommy alt for tidligt dør. Af en overdosis… Nu står Sidsel selv på scenen for at fortælle sin ærlige og upolerede historie sammen med skuespiller Henrik Steen Larsen.

Forestillingen er lavet som en teaterdokumentar, hvor virkelighedens hovedperson selv medvirker med sin egen personlige fortælling – sat i scene sammen med en professionel skuespiller og med teatrets virkemidler.

Der er tale om en samproduktion mellem Holbæk Teater og Teatret Fair Play.

Forestillingen havde premiere i maj sidste år, og spillede for fulde huse i syv lokalområder i Holbæk Kommune. Til efteråret skal den på turné rundt i hele landet og her håber både Holbæk Teater og Teatret Fair Play at komme til at spille for bl.a. nogle af de folk, der skal tage sig af de børn, der oplever de samme ting som Sidsel var igennem – sagsbehandlere, socialpædagoger, misbrugskonsulenter og SSP’er. Og for helt almindelige mennesker, der synes det er vigtigt, at vi tager hånd om hinanden i vores samfund.

Info:
Hvor var du, mor?
Dato: Mandag d. 22. og tirsdag d. 23. januar 2018 kl. 19.00.
Sted: Teatret Fairplay
Medvirkende: Sidsel Sofia Søndergaard og Henrik Steen Larsen
Idé og koncept: Sidsel Sofia Søndergaard, Henrik Steen Larsen og Kristoffer Møller Hansen
Instruktion: Kristoffer Møller Hansen
Kostumer: Helle Birkholm
Forestillingen er for alle fra 16 år og op og varer ca. 1 time. Herefter er der 10-15 min. spørgetid.
Billetter koster fra 40-125 kr. og købes via www.fairplay.dk

Denne artikel er publiceret den 6. januar 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply