Holbæks nye borgmester trak i arbejdstøjet

Borgmester Christina K. Hansen på arbejde i Vej & Park. Foto: Holbæk Kommune.

Ved årsskiftet overtog Christina Krzyrosiak Hansen hvervet som borgmester i Holbæk Kommune og i dag tirsdag, trak hun bogstaveligt talt i arbejdstøjet, da hun besøgte Vej & Park.

Den nye borgmester har besluttet sig for, at hun hver 14. dag vil besøge en institution eller virksomhed i området og de første der fik besøg var altså Vej & Park, der blandt andet står for at passe kommunens grønne områder og holde veje og stier farbare.

– Det er vigtigt for mig at være helt tæt på borgere, virksomheder og medarbejdere her i kommunen. Kun på den måde kan jeg have fingeren på pulsen og følge med i, hvad der virker godt og mindre godt, forklarer Christina Krzyrosiak Hansen

Vil have jord under neglene
Den nye borgmester vil ikke blot have en rundvisning og en kop kaffe, hun vil selv have jord under neglene og kontakt med de borgere, kommunen hjælper. På besøget hos Vej & Park hoppede hun således selv ind i mandskabsvognen og kørte med ud for at beskære lindetræer på Løvenborg Alle i Regstrup.

– Det var en stor oplevelse at være sammen med Trine og Janne fra Vej & Park. De tog godt imod mig og er enormt engagerede omkring deres arbejde. Det var spændende at høre om deres hverdag, og alle de forskellige opgaver, som de laver henover året. Samtidig giver det mig også en direkte føling med, at selvom der er fremgang at spore i kommunen og på økonomien, så er det endnu ikke noget, som alle medarbejdere oplever i hverdagen. Så her ligger der en opgave med at komme det skridt videre, fortæller den nye borgmester.

I den kommende tid vil hun besøge blandt andre Nr. Jernløse Børnehus, Frode Laursen i Jyderup, Plejecenter Elmelunden i Jyderup, SEAS/NVE i Svinninge og Kildedamsskolens afdeling i Tølløse.

Borgmesterkontoret flytter ud

Christina Krzyrosiak Hansen vil ikke alene tage på besøg hver 14. dag, hun vil også flytte borgmesterkontoret ud af rådhuset en gang om måneden. Det kan være til en skole, daginstitution eller kantinen på en virksomhed.

– Jeg kan næsten ikke vente med at komme rundt i kommunen. Det bliver så interessant at møde borgere og medarbejdere på deres hjemmebane og forhåbentlig få en masse inspiration til, hvordan vi kan gøre tingene anderledes og bedre, slutter borgmesteren.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 2. januar 2018 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

13 kommentarer

 • Bliver spændende at se hvad en 25 årige kan gøre ….hvad erfaring har hun mht de gl ????

 • Måske det også er meget sundt at komme ud og få lidt erfaring

 • Hun har et stort hjerte♥️Er ikke i tvivl om hun nok skal klare sig som borgmester

 • Hun samler erfaringer ved at komme ud som i artiklen, super initiativ og det skal nok blive godt. God arbejdslyst Christina Hansen

 • Jeg glæder mig til at hun kommer med på arbejde i det private. Jeg tror jeg har en kameraet der gerne vil tage hende med til København i morgen tidlig kl. 5.20. Og levere hende tilbage igen kl 16, og arbejde på akkord med vvs montage….. ps. Hun skal naturligvis selv betale sin middagspausen….. for sådan er det i det private. Men hun skal naturligvis få for sine 8 timer effektiv arbejdstid

 • Hvorfor?!
  Hun er borgmester i Holbæk, så hvorfor skulle hun dog tage med din kammerat på arbejde i København?

 • Så har hun jo allerede mere “erhvervserfaring” end f.eks Joachim B. Olsen.. Godt gået

 • Fordi han bor i Holbæk. Rigtig mange af os der bor i Holbæk Kommune køre på arbejde uden for kommunen hver dag og har lange arbejdsdage….. Christinas udmelding var at hun ville lære hele kommunen at kende, så må det vel indbefatter alle nuancer.
  Ellers hvis det skal være i kommunen, har jeg en kammerat der har et smedefirma i Knabstrup. Der er jeg sikker på hun kan få lov til at smede lidt jern….. betingelserne er nogenlunde de samme, transpottiden er blot lidt mindre.

 • Vrøvler du ikke lidt Peter.. hvis du læser artiklen. Så står “Den nye borgmester har besluttet sig for, at hun hver 14. dag vil besøge en institution eller virksomhed i området og de første der fik besøg var altså Vej & Park, der blandt andet står for at passe kommunens grønne områder og holde veje og stier farbare”..
  Og at besøge virksomheder i kommunen giver da god mening, men at rode rundt i kbh med din kammerat er da noget vrøvl . Og at snakke pauser og timebetaling?? Kan ikke se hvad det har med artiklen at gøre.
  Det vigtige er vel at hun prøver at sætte sig ind i hvad hun kan gøre for kommunen(læs: os borger, virksomheder i kommunen offentlige/private) og derfor ser jeg det som et fint initiativ til at lære alle kroge af kommunen at kende.

 • Det kommer nok an på øjnene der ser det. Jeg er dybt bekymret over at vi har fået en borgmester hvis eneste erhvervserfaring er et opvaskerjob og lidt arbejde i ungholbæk.
  Holbæk består af et væld af små virksomheder og privatansatte personer.
  Jeg kan undre mig over det store behov der er fra den nye borgmesters side til at komme yd og se på rigtigt mange af mine nye kollegaer i kommunalbestyrelsens arbedspladser, men ikke så meget på de arbejdspladser som ingen eller næsten ingen reparation har i kommunalbestyrelsen. Derfor mener jeg det er vigtigt at hun også kører en tur med Martin til København og høre hvad han har at sig om vores alle sammens kommune. Så ikke det blot blive til dronninge besøg på offentlige arbedspladser og de største virksomheder i kommunen, hvor der vil rende ledende medarbejdere rundt i røven på hende for at slikke røv på hende.

 • Ps. Jeg synes forøvrigt det er et rigtigt godt initiativ når nu sagen er sådan at hun mangler erfaring. Hatten af for det.

 • Nu gik min stem også til en anden . Men Sørens erfaringer har ikke just hjulpet kommunens økonomi mens han var borgmester. Så tænker at han nok også burde have haft en tur med “Martin”..
  Synes bare at det er lidt tidligt at spille, hun er så ung og uerfaren før hun har haft mulighed for at vise hvad hun evner/ikke evner kortet.. og som nævnt, er der jo sørget for at hun ingen midler har at ødsle væk..

 • Ja du kan ha ret i at både Søren og for den sags skyld alle i kommunalbestyrelsen kunne godt trænge til en med Martin eller for den sags skyld dig på arbejde og se lidt til den virkelige verden. Det er lidt paradoksalt at vi der er kommet i kommunalbestyrelsen skal lære det offentlige at kende, men man bruger ikke 5 min på at lære kommunen at kende.

Leave a Reply