26. maj 2024

Donut House i Smedelundsgade. Foto: Rolf Larsen.

Donut House i Smedelundsgade. Foto: Rolf Larsen.

Kort før jul åbnede Donut House i Smedelundsgade.

Bag Donut House står 31-årige Ismail Yenikomsu, der er født og opvokset i Holbæk, men har boet i Københavnsområdet i de sidste 12 år.

Til dagligt arbejder han på et pædagogisk opholdssted og er formand for fodboldklubben New City i Hvidovre. Det er ikke første gang, at Ismail Yenikomsu forsøger sig med et hyggeligt sted i Holbæk. I 2016 åbnede han vandpibecaféen Almina på Roedsvej.

Ismail Yenikomsu er manden bag Donut House. Foto: Rolf Larsen.

Idéen til Donut House udsprang fra hans kærlighed til Holbæk, og ønske om at lave noget, som manglede. Da han så lokalet i Smedelundsgade overfor Føtex og fik mulighed for at leje det, sprang han til.

Hyggelig café i retrostil
Butikken er indrettet med salgsdisk og udstillingsmontre og siddebænke i forbutikken, hvor kaffen også bliver brygget. Her kan man sidde mens man venter på sin kaffe ‘to go’ eller man kan blive hængende og drikke kaffen i den hyggelige lille café i retrostil i baglokalet, hvor man kan sidde i gammeldags sofaer og lænestol i dæmpet belysning.

– Jeg har været rundt på det meste af Sjælland for at finde møblerne, fortæller Ismail Yenikomsu og peger på en stor gulv lysestage:

– Den der har jeg f.eks. hentet i Slagelse og så malet bagefter. Den var egentlig sort, men det passede ikke så godt her til.

Ude i forbutikken går han igang med at brygge kaffe, og mens duften af frisklavet kaffe breder sig i lokalerne, kan han ikke lade være med at prale – med et stort smil:

– Vi laver absolut byens bedste kaffe.

– Og vi har friskbagte donuts hver dag og med mange forskellige smagsvarianter. Blandt de mest populære vi har er Oreo, Daim, Nutella og Ferrero Rocher.

Det er dog ikke kun kaffe og donuts der gøres i, også andre varme og koldedrikke er på menuen, det samme er cheescake og senere vil andre kager muligvis også finde vej til Donut House’s menu.

Også ‘ud af huset’
Udover at man kan købe ‘to go’ eller sætte sig i det hyggelige baglokale, så leverer Donut House også gerne til f.eks. firmafester, fødselsdage eller andre arrangementer:

– Man kan bare ringe til os et par dage i forvejen, så kan vi klarer vi nemt det også, siger dem unge iværksætter inden han gør klar til næste kunde og næste kop kaffe.

Åbningstider m.m. kan ses på Donut House’s Facebook-side.

This slideshow requires JavaScript.