Læserbrev: Folkeskolens fremtid

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Folkeskolens fremtid

Min søn skal starte i skole næste år, og ligesom mange andre forældre i Holbæk Kommune er vi bekymrede: Vores folkeskoler er under hårdt pres, og allerede i dag vælger 1/3 privatskolen i stedet.

Det er et kæmpestort problem. Vi har brug for, at børnefamilier vælger vores lokale skoler til – både dem, der allerede bor her, og dem, der overvejer at flytte hertil.

Der skal sættes ind på flere fronter. Samarbejdet skal styrkes, tilliden skal genoprettes og arbejdsglæden skal tilbage. Og der skal være den nødvendige økonomi – både til den almindelige undervisning og til de børn, der har behov for noget særligt.

Og så skal der decentraliseres. Jeg mener, at det er vigtigt, at skolerne får deres selvstændighed tilbage – at vi gør op med centralisering og kæmpeskoleprincippet, hvor én leder har ansvaret for op til seks matrikler. Der er ALT for langt fra leder til medarbejder. Den enkelte skole skal have sit eget budget – også til rengøring og til egen pedel.

Med selvbestemmelse, tillid og medejerskab kommer arbejdsglæden tilbage, og arbejdsglæden er en forudsætning for, at vi får gode skoler.

Stine Krüger Veng
Egevej 7
4350 Ugerløse
Kandidat for Lokallisten for hele Holbæk kommune

Denne artikel er publiceret den 26. oktober 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply