Læserbrev: Cirkusnumre og borgmesterdiller

Redaktionen har modtaget nedenstående læserbrev:

Cirkusnumre og borgmesterdiller

Kære Mads Kofoed
Hvis jeg nu fortæller dig, at jeg hverken har ambitioner om at blive cirkusdirektør eller borgmester, så vil du måske se mit politiske arbejde i et andet lys.

Jeg vil minde dig om, at jeg selv trak mig fra posten som socialdemokraternes borgmesterkandidat et halvt års tid efter sidste valg. Det gjorde jeg, fordi jeg igennem mange år havde stået meget alene med en al for stor arbejdsbyrde som partiets frontfigur. Jeg havde brug for andet og mere end politik i mit liv, så jeg valgte mit privatliv til. Den beslutning var rigtig for mig, og jeg har ikke fortrudt den i et sekund.

Når jeg nu har valgt at bryde med socialdemokratiet for at stille op på en lokalliste, så ligger årsagen et andet sted, end i et personligt ønske om at opnå genvalg til november. Det siger næsten sig selv. Hvis du lige giver det en tanke, så vil du nok komme frem til den konklusion, at mine odds for at opnå genvalg som nummer to på den socialdemokratiske liste, var gode.

Men set med mine øjne er socialdemokraterne i Holbæk Kommune ikke, hvad de har været.

Efter valget af ny borgmesterkandidat var der al for stor usikkerhed om den politiske linje, og der blev begået nogle alvorlige politiske ”brølere”. Jeg nævner i flæng: Afstemningen om Sportsbyen, hvor vi havde lovet vores vælgere, at den ikke blev etableret på bekostning af velfærden og idrætsfaciliteter udenfor Holbæk by. En borgmesterkandidat der gik i pressen og frejdigt meldte ud, at der kunne spares 30 mio. på administrationen uden indsigt i, hvad det betød for borgere og medarbejdere. Et budgetforslag der blev til i 11. time, og som derfor hverken var gennemarbejdet eller holdbart. Et behov for en økonomisk genopretningsplan, som borgmesterkandidaten hverken havde øje for behovet for eller var i stand til at udarbejde og formidle. Og så den manglende vilje til at få undersøgt, hvordan det kunne gå så galt med økonomien, så vi kunne få placeret et ansvar og dermed få ”lukket hullet i spanden”.

Eksempler er der nok af, og på et tidspunkt kommer dråben, der får bægeret til at flyde over. Jeg var flov, og jeg skammede mig, når jeg skulle se de borgere og medarbejdere i øjnene, der måtte betale prisen for en fejlslagen politik uden at kunne give dem et reelt troværdigt alternativ.

Kommunen har mere end nogensinde brug for stærke og troværdige alternativer, der også kan se værdien i og nødvendigheden af et bredt politisk samarbejde, men nu lignede det – set med mine øjne – mere og mere et projekt for projektets egen skyld, der alene gik ud på at få valgt den yngste socialdemokratiske borgmester i landets historie, koste hvad det ville.

Derfor måtte jeg vælge en anden vej.

Sine Agerholm, byrådsmedlem (UP) i Holbæk Kommune

Denne artikel er publiceret den 21. juni 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply