Jespers klumme: Kø ved håndvasken nu – og for 2000 år siden

Der er ikke meget plads på toilettet ved byrådssalen. (Privatfoto)


Der må i den kommende tid blive kø ved toilettet nær Byrådssalen i Holbæk, om ikke andet af den grund at toilettet er meget lille, som det ses på billedet, men der kan måske også være andre grunde.

Men lad os starte med begyndelsen for ca. 2000 år siden hvor Jesus – på Langfredag – både blev dømt til døden og korsfæstet i det daværende Palæstina, som ikke var et selvstændigt land, men en romersk provins med en statholder ved navn Pontius Pilatus, som altid havde det sidste ord i væsentlige sager.

Håndvasken tættest på byrådssalen på Rådhuset i Holbæk er, som det ses, ikke særlig stor. (Privatfoto)


Jødiske religiøse ledere ville af med Jesus af flere årsager, men de kunne ikke selv dømme ham, og bad Pontius Pilatus være øverste dommer i anklagen mod Jesus. De ville have ham dømt til døden, men den romerske guvernør vægrede for sig og tilbød pøbelen valget mellem at løslade ham eller en hærdet forbryder ved navn Barabbas. Pøbelen foretrak at forbryderen skulle løslades og Jesus korsfæstes. Herefter valgte guvernøren at fralægge sig ansvaret og gik hen til skål med vand, vaskede sine hænder og fralagde sig hermed symbolsk sit ansvar. Siden har man brugt denne handling som symbol på at fralægge sig et ansvar, og hermed opstod udtrykket : kø ved håndvasken når flere på en gang ønsker “at vaske hænder”.

Vi springer to tusinde år frem i tiden og lander i Holbæk kommune, hvor det store dyr i åbenbaringen er Holbæk Sportsby, og skal man tro den lokale presse så er Sportsbyen næsten opstået af ingenting, for der er flere politikere som har fralagt sig ansvaret i Nordvestnyt og på Holbaekonline.dk.

Senest Sine Agerholm fra Socialdemokratiet, som siger hun sidste år bad sine kollegaer tøve med at stemme ja til Sportsbyen p.g.a. kommunens anspændte økonomi, Bjarne Kongsted( V) som er skuffet over administrationen misvisende oplysninger om økonomien bag projektet, borgmesteren som skriver at det er det forrige byråd som besluttede at bygge arenaen. Gad vide om der er andre politikere som står i kø foran håndvasken. Hvis der er, så skal der lyde et godt råd herfra: lad være med at bruge toilettet tættest på byrådssalen for håndvasken dér er nemlig ikke særlig stor, med kun lige nøjagtig plads til én person ad gangen.

Denne artikel er publiceret den 14. april 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply