Borgmesteren og erhvervsministeren besøgte Dragsholm Slot

Arkivfoto: niller56 / Pixabay


Holbæks Borgmester Søren Kjærsgaard var med, da erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sammen med borgmestre og udvalgsformænd fra Odsherred, Sorø, Lejre, Kalundborg og Holbæk Kommune besøgte LAG Midt-Nordvestsjælland.

Bestyrelsen for LAG Midt-Nordvestsjælland havde inviteret ministeren, for at give ham et indtryk af LAG-ordningen som en del af erhvervsfremmesystemet og vise ham flere af foreningens projekter, der har skabt lokal vækst og udvikling på Sjælland.

– Vi synes, at det var vigtigt, at erhvervsministeren fik et indblik i vores arbejde med at skabe udvikling i landdistrikterne, siger formand for LAG Midt-Nordvestsjælland, Flemming Larsen og fortsætter:

– Vi havde blandt andet mulighed for at fortælle om nogle af de projekter, vi har støttet og den effekt, de har haft på det erhvervsmæssige område og ikke mindst, hvad de almennyttelige projekter har betydet i de enkelte lokalområder.

Formanden understreger, at et af de emner, der også blev berørt under ministerbesøget var muligheden for at nogle af de andre ordninger fra EU, der administreres af Erhvervsministeiret, kunne sammentænkes med LAG-ordningen. Dermed kunne man nemlig gøre brug af det stærke netværk, der er ude i LAG`erne, til at skabe endnu mere vækst lokalt, herunder også inden for turisme, understreger Flemming Larsen.

Ministeren besøgte samtidig et af de projekter, der har modtaget støtte fra LAG-midlerne.

Et af de projekter ministeren og resten af delegationen besøgte var urtehaven på Dragsholm Slot, som fik støtte i sidste programperiode. Urtehaven er et vigtigt element i slottets gastronomi – som de fik en Michelin stjerne for i februar – og virksomheden oplever en god synergi mellem erhvervsgæster, der kommer igen for at se urtehaven som private gæster, og den anden vej rundt, private gæster der kommer igen som erhvervsgæster.

I denne programperiode har LAG Midt-Nordvestsjælland støttet en opdatering og modernisering af slottets formidling. Visionen er, at projektet skal skabe synergi til Geopark Odsherred og styrke slottets betydning for landskabet i det omkringliggende område.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen var glad for besøget i LAG Midt-Nordvestsjælland.

– Det har været et interessant besøg i dag (i går red.). Det er oplivende at se engagerede mennesker tage initiativ til at skabe beskæftigelse og udvikling på Sjælland. Det glæder mig samtidig, at der er et tæt samarbejde mellem kommunerne og LAG’en, så man trækker i samme retning i landdistriktsudviklingen, sagde Brian Mikkelsen efter besøget.

LAG Midt-Nordvestsjælland dækker over Odsherred, Holbæk, Sorø, Lejre og Kalundborg kommuner.

Denne artikel er publiceret den 13. april 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply