15. juni 2024

Holbaekonline.dks medarbejder (til højre) interviewer tidligere kroejer Svend Erik Bruun.

Holbaekonline.dks medarbejder (til højre) interviewer tidligere kroejer Svend Erik Bruun.
Holbaekonline.dks medarbejder (til højre) interviewer tidligere kroejer Svend Erik Bruun.

Hvis man som turist – eller almindelig nysgerrig – søger efter et sted at spise og sove på enten Orøkontores hjemmeside www.oroe.dk eller Visit Holbæks hjemmeside, så er Orø Kro stadig blandt de anbefalede steder.

Som vi tidligere har skrevet, så er Orø Kro lukket – mere lukket end den har været i de seneste år, for de seneste som har forsøgt at drive kroen, Foreningen Isefjordens Perle, har måttet kaste håndklædet i ringen, og overdraget sagen til en advokat. Det fremgår af kroens egen hjemmeside.

Styrmand Bjarne Nielsen og andre kulturelt indstillede Orøborgere kan tage det roligt: Trods kroens lukning fortsætter Kulturbeholderen bag kroen stadig med at holde åbent. Foto: Jesper von Staffeldt.
Styrmand Bjarne Nielsen og andre kulturelt indstillede Orøborgere kan tage det roligt: Trods kroens lukning fortsætter Kulturbeholderen bag kroen stadig med at holde åbent. Foto: Jesper von Staffeldt.

Men skulle man have fundet vej til Orø Kro, uden først at have besøgt kroens hjemmeside, så mødes man af skiltet “Sæsonlukket”.

Om kroen, der for mange er synonym med Orø, kan genopstå som fugl Føniks af asken, kan vi ikke svare på her på Holbaekonline.dk, men vi har talt med tre personer om kroens fortid, nutid og hvordan øens turistliv kan blive påvirket af lukningen af Orøs fyrtårn. De tre personer er: Svend Bruun tidligere ejer af Kroen, Carsten Roug, tidligere læge på øen, lokalhistoriker og nabo til kroen og Clay Green fra Spisestedet Orø/Den gode viking.

Se nedenstående video og gerne i HD-kvalitet.