Tidligere ansat kritiserer arbejdsmiljøet i Socialtilsyn Øst: En syg kultur

Problemer med det psykiske arbejdsmiljø har givet Socialtilsyn Øst en rød smiley hos Arbejdstilsynet. (Screendump).

Problemer med det psykiske arbejdsmiljø har givet Socialtilsyn Øst en rød smiley hos Arbejdstilsynet. (Screendump).

En tidligere ansat står nu frem og kritiserer arbejdsforholdende i Socialtilsyn Øst, der i august fik et påbud af Arbejdstilsynet om dårligt arbejdsmiljø med mobning og chikane. Det skriver DR Sjælland.

Socialtilsyn Øst, der drives af Holbæk Kommune tager sig bl.a. af tilsynet med f.eks. sociale tilbud og plejefamilier. Socialtilsyn Øst fører tilsyn med de sjællandske kommuner uden for hovedstadsområdet plus Hjørring. Tilsynet må ikke føre tilsyn med Holbæk Kommune.

På Arbejdstilsynets hjemmeside kan man se, at Socialtilsyn Øst har fået en rød sur smiley med begrundelsen: “Rådgivning kompleks om psykisk arbejdsmiljø” og “Påbud om psykisk arbejdsmiljø”.

Syg kultur
Til DR Sjælland fortæller tidligere medarbejder, Else Marie Kristiansen, om kulturen på arbejdspladsen:

– Det er en lidt syg kultur. Der er en ledelse, der har lagt op til, at man skal orientere ledelsen om alt, hvad kollegerne siger. Der er medarbejdere, der er blevet svinet til, også af ledelsen.

Else Marie Kristiansen blev fyret fra Socialtilsyn Øst i 2015 fordi man havde mistet tilliden til hende. Selv mener hun at grunden til fyringen var, at hun havde sagt sin mening om det faglige indhold og ledelsen.

I alt er 10 medarbejdere blevet fyret, fem har fået en fratrædelsesaftale og 13 har sagt op. Fem af de afskedigede skal, ifølge tidligere ansatte, have været arbejdsmiljørepræsentanter, mens to arbejdsmiljørepræsentanter selv har sagt op siden tilsynet blev oprettet i 2014, skriver DR Sjælland.

Leder af Socialtilsyn Øst Henriette Lindberg er ked af at høre, at der er ansatte, der mener, de er blevet svinet til af ledelsen.

– Men det er ikke noget, jeg kan genkende, siger Henriette Lindberg til DR Sjælland og peger på, at man nu har efterkommet Arbejdstilsynets påbud om at få ekstern konsulentbistand i forhold til arbejdsmiljøproblemerne. Hun ønsker ikke at kommentere de fyrede arbejdsmiljørepræsentanter overfor DR Sjælland, da det er personalesager.

Denne artikel er publiceret den 20. december 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply