Lokalt børnebogsforlag lukker

Snart er det slut med bøger fra Forlaget Pil. Det meddeler forlagets indehaver Pia Lykke Kongsgaard.

Pia Lykke Kongsgaard. PRfoto.

Pia Lykke Kongsgaard. PRfoto.


Efter 11 år som lærer tog Pia i vinteren 2014/2015 skiftede Pia Lykke Kongsgaard sin fuldtidsstilling som dansk- og temalærer på Holbæk Lilleskole med en 50% stilling og forfulgte så drømmen om eget forlag. Senere blev det til fuld tid med forlaget.

Pia drøm var at bringe læseglæde til børnene.

– Jeg så jo igen og igen, hvordan børn kom tilbage fra sommerferie, hvor de ikke havde åbnet en bog overhovedet og derfor var sat 3-4 måneder tilbage i deres læsning. Og det er ikke for at pege fingre af de forældre, der ikke får læst med ungerne, men for at pege på, at fordi vi har gjort læsningen til en sur pligt, så er det også noget, som bliver valgt fra, når man holder ferie. Læsningen bliver ikke forbundet med glæde, men med hårdt arbejde –og så tror da pokker, at ungerne har svært ved at finde læseglæden, fortalte Pia Lykke Kongsgaard tidligere på året.

Forlaget Pil udviklede konceptet Familien von Fun hvor der hørte et opgavehæfte med til læsebogen.

Blandt bøgerne, som er udkommet på det Holbæk baserede forlag er Per Pallesen og Kirsten Peüliches “Museelefjanterier”, Klaus Høgh-Lefholms “Pruttedyret Lafunk – og andre af Børges skøre drømme” (illustrationer af Jesper Adorján Ankjær) og “Robotgræsslåmaskinen Mathilde” skrevet og illustreret af Nina Larsen Arrocha Arrocha.

Men nu er det slut.

På Facebook skriver Pia Lykke Kongsgaard:
Øv, øv, øv!
Jeg er desværre nødt til at lukke Forlaget Pil. Jeg har knoklet og brændt for det. Givet det tid, hjerteblod og en masse penge.
Men nu er det tid til at indse, at det ikke kommer til at gå.

Denne artikel er publiceret den 11. december 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Lars O.

    Kedeligt at høre når lokale iværksættere må give op. Håber Pia Lykke Kongsgaard får lyst til og mod på at prøve igen senere.

Leave a Reply