Jespers klumme: Tilbage på sporet

Tilbage på sporet, siger socialdemokraterne i en valgbrochure, men hvilket spor? Ved socialdemokraterne selv det? Foto: Jesper von Staffeldt.

Tilbage på sporet, siger socialdemokraterne i en valgbrochure, men hvilket spor? Ved socialdemokraterne selv det? Foto: Jesper von Staffeldt.


Du skal læse det med småt Jesper! Ordene er ikke mine, men derimod byrådsmedlem Ole Brockdorffs. Og forklaring følger.

Om under 1 år er der igen byrådsvalg, og det mærker man ved at partierne så småt igen begynder at interessere sig for vælgerne, ellers har begge parter – altså vælgere og politikere – levet i en skøn symbiose:

Hvem har den korteste hukommelse ? Men nu begynder der at komme flere læserbreve fra politikerne og der er begyndt at dumpe politiske reklamer ind af brevkasserne.

Således har Bjarne Kongsted (V) i et læserbrev her på Holbaekonline.dk fortalt om hvordan man dvs, “Sports & Fritidsudvalget” – hvorfor ikke kalde en spade for en spade – har gjort en masse for sporten i udkantsholbæk og ikke kun i Holbæk by, med et sportspalads, og det lugter lidt Bjarne, for du bor og er først og fremmest valgt med stemmer fra Svinninge, men der er måske vælgere som husker at alt dit politiske krudt har gået på at få et sportspalads til Holbæk by, til trods for det endnu ikke er lykkedes dig, hverken hos os eller hos vore kollegaer Nordvestnyt at forklare eller forstå økonomien bag dette projekt. Og det midt i disse spare og afskedigelsestider.

Og så til Ole Brockdorffs ord til undertegnede:

Socialdemokratiet har udsendt en Brochure med titlen “Tilbage på sporet” og straks tænkte jeg: Socialdemokratiet som jo ved sidste valg solgte sin sjæl til Venstre for en viceborgmesterpost – nogle af os med en studentereksamen tænker måske på Goethes Faust – er nu kommet tilbage på sporet og vil atter være “rigtige” altså røde socialdemokrater. Jeg ringede til min gode ven Ole Brockdorff (A), den eneste byrådspolitiker som for alvor interesserer sig positivt for Orø, og sagde til ham : Tillykke Ole! nu skriver I , at I vil tilbage på sporet. Nej Jesper det er ikke det brochuren drejer sig om, men at kommunen skal tilbage på det rigtige spor! Du skal huske og læse det med småt!. – Så blev jeg det klogere! Nu er jeg efter dette råd også begyndt at læse det med småt, og her beskrives Socialdemokratiets nye borgmesterkandidat Christina K. Hansen som et seriøst bud på Søren Kjærsgaards afløser. Men selvom vor nuværende borgmester ligner enhver svigermors drøm om en svigersøn, så foretrækker jeg som mand så absolut Christina K. Hansen som afløser, når vi tager efter udseendet. Et godt udseende og et godt hoved skader ikke, men er det nok? Socialdemokraterne håber på Christina kan blive Holbæks svar på Roskildes dygtige unge kvindelige borgmester Joy Mogensen, men spørgsmålet er om Christina K. Hansen har styrke nok – hvis hun havde været mand havde jeg brugt et mindre stuerent udtryk – til at “jorde” Venstres Kurt Næsted og Pernille Kruse?

Jeg har meddelt min redaktør Rolf Larsen, at jeg helst ikke fremover vil beskæftige mig med politik i Holbæk, for jeg kan simpelt hen ikke tage det alvorligt. Jeg har kun et håb, at der stiller en borgerliste op, ligesom man har gjort i Guldborgssund kommune og har fået fornuftig borgmester samt et velfungerende byråd.

Lad håbet være lysegrønt

Denne klumme er udtryk for skribentens holdningen og ikke nødvendigvis udtryk for Holbaekonline.dks holdning.

Denne artikel er publiceret den 2. december 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

 • Bjarne Kongsted

  Det sidste afsnit i din “interessante” klumme, vil jeg betragte som et løfte fra din side. Jeg håber at redaktøren har forståelse for dit ønske. Jeg er engang blevet fortalt at en journalist altid skal researche tingene ordentligt inden der gribes til pennen. Denne ufrivillige regel har du glemt Jesper. Ved at gøre John Harpøth til socialdemokrat, tror jeg det lykkedes dig at fornærme både John og Socialdemokraterne Jeg håber at du må få medvind fremover i dit forestående otium!
  -all the best til “studenten”!
  Bh/Bjarne

 • jesper

  Korrigerer mig Bjarne, men er Sine Agerholm (A) ikke viceborgmester ? Ganske vist “kun ” 2. viceborgmester, men alligevel viceborgmester?
  Jesper.von.Staffeldt, tidl. medlem af Venstre Ølstykke og tidl.. formand for Konservative Gymnasiaster på Næstved Gymnasium

Leave a Reply