Sækkepiber og trommer konkurrerede i Holbæk

Kvartetten, der tog et af de tre kvartet-mestreskabe, der blev i Holbæk (fv): Rune Sawath Jensen, Camilla Rask Poulsen, Lisbet Kværnø og David Lundgreen. (Prfoto)

Kvartetten, der tog et af de tre kvartet-mestreskabe, der blev i Holbæk (fv): Rune Sawath Jensen, Camilla Rask Poulsen, Lisbet Kværnø og David Lundgreen. (Prfoto)


I weekenden var der Holbæk Autumn Championships for sækkepiber og trommer – og værten beholdt halvdelen af mesterskaberne i Holbæk.

Næppe havde Holbæk Pipe Band afsluttet weekendens efterhånden traditionelle efterårsmesterskaber for sækkepiber og trommer – Holbæk Autumn Championships – før vejrguderne skruede op for efteråret.

Endnu en gang blev det en succes, da Holbæk Pipe Band kaldte de fleste af landets bedste på trommer og sækkepiber til Holbæk for at konkurrere om titlerne i 12 forskellige kategorier, der omfattede solo-konkurrencer på såvel sækkepiber som trommer og grupper.

Rasmus Pape Selsing fra fusionsbandet Balagan, tog ikke færre end tre individuelle titler på sækkepibe. (PRfoto)

Rasmus Pape Selsing fra fusionsbandet Balagan, tog ikke færre end tre individuelle titler på sækkepibe. (PRfoto)


Værtsbandet var selv så ugæstfri at tage sig af seks af de tolv mesterskaber med tre for sækkepibe-kvartetter og tre individuelle.

Største individuelle præmietager blev Rasmus Pape Selsing, der til daglig spiller i det internationale fusionsband, Balagan, med hele tre mesterskabstitler for sækkepiberne.

Rasmus Pape Selsing tog blandt andet titlen i den nye kategori, ”Open Jig”, hvor deltagerne ikke må stemme eller justere på deres instrument, når de først står overfor dommeren, den skotske kapacitet, Brian Lamond. Det stiller ganske store krav til piperne, at de skal stemme og justere i et lokale og derefter spille konkurrence i et andet. Bare dette skifte af lokaler kan ændre på sækkepibens indstillinger og lyd.

På trommer var det Holbæk Pipe Bands egen Jacob Bøje Pedersen, der imponerede, da trommedommer Chris McNicolls fra Nordirland pegede på ham med to mesterskaber.

Det nye danske fusionsband, Bragi Pipe Band, der består af musikkere fra Aalborg Pipe Band, Aarhus Pipes & Drums samt Clan Rose Pipes & Drums fra Slagelse, måtte kæmpe hå¨rd i deresw første konkurrence som band.

Men en enkelt titel blev det dog også til Bragi Pipe Band i ”Open Grade Medley”.

Vindere blev:

Solo-konkurrencer
Sækkepibe – 6/8 March: Rasmus Pape Selsing, Balagan

Sækkepibe – Beginners Slow Air: John Kreiner, Holbæk Pipe Band

Trommer – Hornpipe/Jig: Jacob Bøje Pedersen, Holbæk Pipe Band

Sækkepibe – March/Strathspey/Reel: Rasmus Pape Selsing, Balagan

Sækkepibe – 2/4 Competition Type March: Jesper Thomsen, Århus Pipes & Drums

Trommer – March/Strathspey/Reel: Jacob Bøje Pedersen, Holbæk Pipe Band

Sækkepibe – Open Jig: Rasmus Pape Selsing, Balagan

Gruppe-konkurrencer
Kvartet – Grade 4 March: Holbæk Pipe Band

Kvartet – Open Grade March/Strathspey/Reel: Holbæk Pipe Band

Kvartet – Open Grade Medley: Holbæk Pipe Band

Mini-Band – Open Grade Medley: Bragi Pipe Band

Mini-Band – Grade 4 March: Clan Rose Pipes & Drums

Denne artikel er publiceret den 21. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply