Orø Kro solgt

Orø Kro. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Orø Kro. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.


Orø Ejendomme A/S har overdraget aktierne til til Foreningen Isefjordens Perle, som driver kroen. Det skriver Lokalavisen Hornsherred.

Vi har tidligere skrevet hvordan kroen siden 1. april er blevet drevet af forenignen Isefjordens Perle og idéen har været at drive det som en social-økonomisk virksomhed.

Isefjordens Perle blev stiftet i forbindelse med kroens konkurs foråret for at “sikre en øget udvikling af turisme og bosætning på Orø” og det søges “realiseret gennem en udvikling af Orø kro som kultur- og turismedynamo”. Allerede ved stiftelsen i foråret stod det klart, at man ønskede at overtage kroen. Således hedder det i en beskrivelse af foreningen, at “Foreningen Isefjordens Perle vil organisere sig som en fond, som på sigt ønsker at overtage Orø Kro”.

Orø Kro fik i sommers blot to hjerter ud af seks da dagbladet Politikens anmelder kom på besøg. Anmelderen kaldte hovedretten for “tæt på uspiselig”. Men var yderst tilfreds med desserten; lokale jordbær, med lokal mælk og lokal honning. I disse dage kan man se tv-programmet ‘Kniven for struben’, der er på besøg på Orø Kro. Programmet er optaget i sommers og kan ses gratis på internettet hos www.viafree.dk.

Denne artikel er publiceret den 9. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply