Orø: Nu har vi rådhuspandekagerne, nu mangler vi bare rådhuset

Ægte rådhuspandekager - kun på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Ægte rådhuspandekager – kun på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.


I går var der reception i Orø forsamlingshus, da stedet har fået en ny forpagter nemlig Marianne Jensen, som hidtil har slået sine folder i det storkøbenhavnske.

Til receptionen fik de ca. 75 fremødte gæster serveret bl.a rigtige rådhuspandekager af den slags som serveres for udvalgte gæster på Københavns Rådhus. Mariannes har fået opskriften på disse berømte pandekager af sin far, som igen har fået den, da han arbejdede på Store Kro. Nu er Marianne den eneste som har opskriften, idet hendes far er død. Nu er det den kendte kok Claus Meyer som leverer pandekagerne, men det er efter egen opskrift og altså ikke de oprindelig , som nu til gengæld kan fås på Orø.

Og som en lille spøg, men den der kun tager spøg for spøg og….. : Vi var nogle stykker som under receptionen sad og talte om pandekager, rådhus og politik og så faldt snakken om at et parti i Holbæk nu taler om at bygge et nyt administrationscenter i Holbæk by, men hvorfor ikke i stedet bygge det på Orø og flytte Rådhuset med? Vi har allerede råduspandekagerne, og hvis man flytter til vor lille ø, kan det da ikke gå mere galt med kommunen end det allerede gør, når man tænker på den førte politik hvor vi efterhånden har oparbejdet et underskud som kun er ca 100 millioner fra det underskud man har i København. Samtidig kunne man benytte lejligheden til at luge ud i topadministrationen, da der nok ikke er mange af dem, som har lyst til at flytte til Orø (det jo helt ude i vandet) og så kunne man måske også fremover undgå de store demonstrationer mod byrådets besparelser – da det jo er begrænset hvor mange mennesker der bor på Orø. Og så kunne man muligvis få flere turister og tilflyttere hvis man ligesom under pinsefestivalen i Holbæk tilbyder gratis ballongynger, havnerundfart og kostbare koncerter. Så er der noget at betænke sig på?

Tilbage til Marianne Jensens rådhuspandekager – de smager fortræffeligt!

Denne artikel er publiceret den 9. oktober 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

2 kommentarer

  • jesper

    Et vigtigt PS ! Hvis vi lægger rådhuset på Orø -, i Holbæk by må man så trøste sig med Sportspaladset -, så vil den kommunale færge få meget mere at lave, men vi skal så tænke på Pernille Kruse ,som ikke er så glad for Orøfærgen , men mon hun ikke kan få dispensation til at tage trækfærgen over Hammer Bakke til Orø ?

  • Ole Brockdorff.

    Kan kun sige at pandekagerne smagte godt. Så det lover godt.

Leave a Reply