Borgerligt flertal vedtog sparebudget

På byrådsmødet i går stemte Dansk Folkeparti, Venstre – Danmarks Liberale Parti og Liberal Alliance for et ændrings- og underændringsforslag til det oprindelige budgetforslag og dermed blev der vedtaget et sparebudget for 2017-2020.

Foto: Rolf Larsen.

Foto: Rolf Larsen.


Holbæk var blandt de få kommuner, som havde fået lov til, at sætte skatten op. Men den mulighed ønskede de tre borgerlige partier ikke at benytte. I stedet valgte de at svinge sparekniven.

De tre partier har skrottet nogle af de spareforslag der i første omgang var fremsat, bl.a. på områder for ældre og børn og unge. Ingen af områderne går dog ram forbi når sparekniven skal svinges i den kommende tid.

– Vi har lavet en aftale, der løser de økonomiske udfordringer, men samtidig har vi så vidt muligt forsøgt at skåne den borgernære service, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

– Herudover er der afsat midler til udvalgte områder for at sikre udvikling og vækst i kommunen, siger Søren Kjærsgaard, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Med det nye budget har de tre partier prioriteret at bruge 4,5 millioner kroner til at nedbringe tiderne på byggesagsbehandlingen, 7,2 millioner kroner til trafiksikkerhed i bl.a. Gislinge og Kundby og flere millioner til det kommende vandkulturhus på havnen i Holbæk.

Lang debat
Det var langt fra en ekspeditionssag for byrådet, da budgettet blev vedtaget onsdag aften. De Radikale og Socialdemokraterne havde fremsat egne forslag, det samme havde Enhedslisten og de tre partier gik i kødet på det borgerlige flertal og deres prioriteringer.

Debatten kan ses i sin fulde længde herunder:

Denne artikel er publiceret den 6. oktober 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply