Læserbrev: Kortsyn eller fremsyn

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Kære Morten Bjørn Nielsen. Du skriver i Nordvestnyt d. 27.9.2016, at sejren lyste ud af mig efter at havde slået udvalgsformand, Pernille Kruse (venstre Danmarks liberale parti). Hvis jeg viste glæde, så var det fordi, fornuften for en gangs skyld sejrede, og Venstres for en gangs skyld kom til kort i deres snæversynede politik. Når Enhedslisten er modstander af, at alt skal i udbud til private, så der kan laves rammeaftaler med private firmaer, så er det fordi: når alt er blevet udbudt, ligger prisen fast. Kommunen skal så betale den aftalte pris i den aftalte periode. Når vi så igen skal skære ned, kan vi kun skære i den del, der varetages af kommunen. Så sent som i juni måtte vi skære ned med 35 mio. kr. Her kunne vi kun skære ned på de opgaver, som varetages af kommunen. De private kontrakter kan vi ikke røre. Med budget 2017, skal der igen skæres 204 mio. kr. De private kontrakter ligger fast. Det må så gå ekstra hårdt ud over de, der skal modtage ydelser fra kommunen og kommunens ansatte.
Nu er det sådan, at borgerne på Fjordstjernen ikke bliver ramt af disse besparelser, fordi der er lavet en rammeaftale med private, hvor vi betaler ca. 93.000kr. mere pr. borger i forhold til, hvad det koster på vore egne plejehjem, Man kunne med rette spørge, hvad får borgerne ekstra for de ca. 93.000kr? Medens alle andre borgere i kommunen, som har behov for pleje bliver ramt af besparelser.

Men her et kort rids over forløbet. Holbæk kommune havde en aftale om, at Fjordstjernen foreløbig skulle udføre sygepleje for borgerne. Aftalen skulle genforhandles. Fjordstjernen kom med et bud
der lød på 5,7 mio. kr. Sygeplejen på Samsøvej gav et bud der lød på 3,4 mio. kr. Det var inklusiv
Kørsel og afrapportering. Derefter bliver Fjordstjernen forelagt Samsøvej bud, hvorefter Fjordstjernen pludselig kunne gøre det til samme pris, 3,4 mio. Derfor brugte jeg min ret til at sagen blev forelagt hele byrådet. Hvor A. B. DF. El. stemte for, at det var Samsøvej, der fremover skal udføre sygeplejen på Fjordstjernen Liberal Alliance og C stemte hverken for eller imod.
Morten, du skriver, citat: ” Endelig vandt det offentlige over det private, EL sejrede,” citat slut.
Man kan også sige, at fornuften sejrede over liberalisme og kortsynethed.
Afslutningsvis vil jeg lige gøre opmærksom på, at vi i juni 2016 skulle spare 26,5 mio. og i budget 2017, skal der sparres 64 mio. kr. I alt 90,5 mio. kr. på udvalget Aktiv Hele Livet- Sundhed og Omsorg.

Leif Juhl
Byrådsmedlem EL.
Holbæk

Denne artikel er publiceret den 4. oktober 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply