De stod i lære hos lokale bagere – nu har de bestået svendeprøven

Zarah Hvid Søndergaard fra Guldbageren i Jyderup er nummer fire fra venstre i klassebilledet. Nr. seks er Natasha Winther Kristensen, som stod i lære hos Brødstedet i Gislinge. Foto: ZBC.

Zarah Hvid Søndergaard fra Guldbageren i Jyderup er nummer fire fra venstre i klassebilledet. Nr. seks er Natasha Winther Kristensen, som stod i lære hos Brødstedet i Gislinge. Foto: ZBC.

Der er sikkert stor glæde hos Guldbageren i Jyderup og Brødstedet i Gislinge. De to lokale bagere har nemlig begge været lærepladser for to unge kvinder, som begge har bestået deres svendeprøve og færdiggjort deres uddannelse fra ZBC i Ringsted.

De to er Zarah Hvid Søndergaard fra Guldbageren i Jyderup og Natasha Winther Kristensen, som stod i lære hos Brødstedet i Gislinge og bestod svendeprøven med ros.

Beståelsen blev torsdag aften i sidste uge markeret på den flotteste måde tænkeligt. Ikke nok med at de fik deres bagerhue, men de blev også ”slået til bager” af det traditionsrige bagerlaugs oldermand.

Når man er færdig som bager fra ZBC i Ringsted, bliver det ikke gået ubemærket forbi. Alle familier var inviteret til en fornem aften på skolen, hvor der udover fanebåret indmarch blev serveret en lækker middag. Aftenens højdepunkt var selvfølgelig, da de unge mennesker fik deres bevis i form af deres bagerhue, og nu kan kalde sig bager. Der var mange stolte blikke, da de unge mennesker kunne skrive sig ind i fællesskabet om faget, som de danske bagere har gennem Københavns Bagerlaug.

Oldermanden Erik Ellingsgaard var stolt af at kunne få lov til at være med til at velkomme de unge mennesker i lauget.

– Som min mester sagde til mig, så er der ganske få særlige dage gennem livet. En af dem er når man har færdiggjort sin uddannelse, og det skal markeres. Jeg håber de alle har haft en dejlig dag og går stolte hjem herfra, fortæller Erik Ellingsgaard, der har være Oldermand i Københavns Bagerlaug gennem de sidste 16 år.

Alle de nye svende fik sammen med svendebeviset flotte gaver og et legat hver på 5.000 kr. som de kan bruge på efteruddannelse.

Denne artikel er publiceret den 26. september 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply