BUPL om besparelser på børneområdet: Holbæk blandt de værste – passer ikke, siger udvalgsformand

Arkivfoto: lcr3cr / Pixabay


Ifølge pædagogernes fagforbund, BUPL, så hører Holbæk Kommune til blandt de værste kommuner, som vil spare direkte på normeringen eller lade børnene rykke meget tidligere fra vuggestue til børnehave.

I Holbæk vil man således, ifølge BUPL, spare hele 12,3 millioner kroner på børnene i 2017 blandt andet ved at have færre pædagoger ansat. Det fremgår af en pressemeddelelse, som BUPL har udsendt efter at have indhentet oplysninger om alle 98 kommuner i Danmark – herunder Holbæk.

Udvalgsformand: Børnetallet er faldet
Men i Holbæk Kommune er man ikke enig i BUPLs udlægning.

– Det er korrekt, at vi ikke bruger lige så mange penge på pædagogisk personale som i 2010. En pointe, BUPL helt glemmer at oplyse, er dog, at børnetallet samtidig er faldet markant, siger formand for Udvalget for Læring og Trivsel i Holbæk Kommune, Lars Dinesen (S) i en pressemeddelese fra Holbæk Kommune.

Ifølge kommunens pressemeddelelse er antallet af pædagoger faldet med ca. 17 procent – svarende til ca. 110 fuldtidsstillinger sammenlignet med 2010. I samme periode er børnetallet for 0-6 års-området faldet med cirka 20 procent. Der er således 776 færre børn i de kommunale småbørnsinstitutioner og 419 færre i dagpleje.

– Jeg ærgrer mig over, at BUPL ikke lige har kontaktet os, så vi kunne sætte deres tal i perspektiv. Det havde givet et mere korrekt billede af situationen, siger udvalgsformanden, der mener at der nu er bedre normeringer end tidligere.

Denne artikel er publiceret den 16. september 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Kære Lars, prøv lige og gå ud og tal med det pædagogisk personale, i instutitionerne. Det kan godt være du har nogle tal og statistikker, med mød de bedste konsulenter (personalet) og spørg dem om
    hvordan de syntes normeringerne er på deres arbejdspladser.

Leave a Reply