Børn bagte pizza foran Kvickly

Elever fra Isefjordskolen bagte pizzaer i GoCooks tv-køkken bus. PRfoto.

Elever fra Isefjordskolen bagte pizzaer i GoCooks tv-køkken bus. PRfoto.


Torsdag i sidste uge kom GoCooks madbus til Holbæk og 24 elever fra 24 elever fra Isefjordskolen sprang om bord i det mobile tv-køkken og beviste, at børn sagtens kan være med i køkkenet, når der skal laves sund mad i hverdagen.

Her skabte de unge kokke spændende fortolkninger af den klassiske pizza.

– Den klassiske pizza kan sagtens være både sund og varieret. Vi har hverken pølser eller pepperoni med på GoCook on Tour, men et stort udvalg af grøntsager, som børnene skaber 100 % deres egen pizza med,” fortæller Bente Svane Nielsen, projektchef for GoCook og fortsætter:

– Børnene savner slet ikke kødet, når de først får lov til at eksperimentere med de mange grøntsager og smage i pizzaen.

GoCook bussen, som eleverne bl.a. kender fra tv-udsenddelser som ”Gorm & 100% din ret” og børneavisen “Kids’ News” besøger i dette efter 76 Kvickly butikker over hele landet. Formålet er, at børn skal lære, at sund mad bestemt kan smage godt – og at den ikke behøver at være svær at lave.

– I Kvickly vil vi gerne være med til at uddanne den første generation af børn og unge, som er bedre til at lave mad end deres forældre, siger Mikael Hartvig fra Kvickly i Holbæk, som har været med til at arrangere besøget.

Og det er der altså brug for. Coops undersøgelser viser nemlig, at kun 4 procent af danske børn er med i køkkenet på en almindelig hverdagsaften.

Mange elever kender også GoCook fra undervisningsmateriale og “Smagekassen”, som gratis uddeles til interesserede skoler og bruges i madkundskab. Desuden findes der også en GoCook-app med masser af inspiration til madlavning.

Denne artikel er publiceret den 13. september 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply