Politiet tjekker sikkerhedsseler og mobiltelefoner

Foto: Rigspolitiet.

Foto: Rigspolitiet.

Fra i dag og ugen ud har politiet ekstra fokus på om bilisterne bruger sikkerhedsseler og snakker i mobiltelefon under kørslen.

Ifølge politiet viser analyser af ulykker, at anvendelse af sikkerhedssele er et meget effektivt værn mod at komme til skade eller dø ved en trafikulykke. Brugen af sikkerhedssele reducerer således sandsynligheden for som bilist at blive dræbt i et uheld med 50 %.

– Risikoen for at blive involveret i en trafikulykke ved at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen er op til fire gange højere end ved ikke at bruge telefonen. Derfor er det også en vigtig opgave for politiet, at sætte fokus på disse områder, siger centerchef Erik Terp Jensen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Denne artikel er publiceret den 12. september 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply