Mens andre sparer vil vækstudvalget ud i verden

Vækstudvalget vil sende delegerede til netværksmøde i Beijing. Om de skal besøge Den Himmelske Freds Plads vides ikke. Arkivfoto: clarkelz / Pixabay

Midt i en tid hvor sparekniven svinges med voldsom kraft i kommunen, har kommunens Vækstudvalg besluttet sende folk ud i verden – til Beijing og Berlin.

Vækstudvalget har besluttet, at det er en god idé, at Holbæk Kommune sender deltagere afsted til et ‘netværkstræf’ i den kinesiske hovedstad Beijing den 27. oktober.

‘Netværkstræffet’ vil blive kombineret med en erhvervsdelegation, og en delegation fra Christiansborg der forventes at have statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen. Ambassaden regner med, at der vil være omkring 300 deltagere til ‘netværkstræffet’.

I kommunens vækstudvalg mener man, at det kan have flere formål at deltage. Bl.a. at man kan komme videre med nogle af de projekter, som allerede er sat i gang, ligesom man kan få sat de endelige underskrifter på venskabsbyaftalerne med millionbyerne Quanzhou og Fuzhou.

I et referat fra Vækstudvalgets møde den 9. august fremgår det, at selve ‘netværkstræffet’ er gratis, men at kommunen skal betale for bl.a. fly, transport, visum, hotel og forplejning. Prisen for at sende fire deltagere fra Holbæk kommune til Beijing i fem dage er regnet ud til at blive ca. 60.000 kroner.

Turen går til Berlin
Men turen til Beijing er ikke den eneste, som man har planlagt i Vækstudvalget. I slutningen af denne måned går turen til den tyske hovedstad Berlin sammen med Holbæk Erhvervsforum og en håndfuld lokale virksomheder.

Der er afgang onsdag den 28. september med et smut forbi Rødbyhavn for at høre hvordan det går med Femernbælt-projektet. Det foreløbige program fra 25. august viser, at der evt. vil være et virkshomhedsbesøg hos Sticks N’ Sushi og middag på en restaurant.

Medlemmerne af vækstudvalget kan f.eks. kigge på det historiske og imponerende Brandenburger Tor, når de har lidt tid på egen hånd i Berlin.skeeze / Pixabay


Dagen efter byder programmet på et møde om lokal fornyelse med en organisation, der har berøringsområder som der nærmest kan sammenlignes med Holbæk Byforum. Så er der frokost og et virksomhedsbesøg.

Derpå får deltagerne mulighed for at se byen på egen hånd i et par timer, inden turen går til Mövenpick Hotel, der ligger ved Potsdammer Plads for at mødes med medlemmer af Rotary Club til netværk og middag. Og derefter er der igen mulighed for at netværke.

Fredag står den allerede tidligt om morgen på et besøg hos en virksomhed som arbejder med blandt andet bilsyn. Dertil kommer et foredrag fra et medlem af Rotary om interkulturel kommunikation.

Efter et besøg på den danske ambassade/Det Nordiske Hus er der igen foredrag. Det er ambassadør Friis Arne Petersen, som tale rom eksport og samhandel med Tyskland. Inden afgang til Danmark er der frokost med ambassadøren.

Deltagerne forventer at være hjemme i Holbæk ca. kl. 21.30.

Ifølge en deltagerliste sender Holbæk Kommune fem embedsmænd samt Vækstudvalgsmedlemmer Jens Güthler Kristiansen (A), Søren Stavnskær (I), Steen Klink (O), Lars Roost Dinesen (A) og vækstudvalgets formand Kurt Næsted (V).

Vi har ikke, ved at læse referater, kunnet finde ud af hvad Holbæk Kommune skal betale for turen til Berlin. Men medlemmer af Holbæk Erhvervsforum som vil deltage, skal betale 5.1000 kroner pr. person. HvisHolbæk Kommune skal betale det samme, betyder det, at den samlede pris for deltagerne bliver 51.000 kroner.

Denne artikel er publiceret den 10. september 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

5 kommentarer

 • Som jeg tideligere har sagt, vækstudvalget er ikke andet end et rejsebureau, for byrødder og højere embedsmænd/ kvinder. Og så er det tilmed gratis, for dem.

 • Thor Blauner

  Føj siger jeg bare!!! Hvorfor pisser i ikke bare på os .. Simpelthen ufatteligt!

 • Lars O.

  Det det et vel hvad man kan forvente. Rage til sig kan de. Tænk at de ikke har har situationsfornemmelse nok til at droppe rejserne og vise de går forrest i nedskæringerne.

 • René Strunch

  Mage til dårlig timing og upassende opførsel skal man da lede længe efter. At man ikke en gang har så meget anstændighed, at man udviser mådehold og tilbageholdenhed, når der er lagt op til at skulle spare 204 mio. kr. i 2017, signalerer en ringeagt og liggegyldighed overfor de borgere og medarbejdere i kommunen, der bliver direkte berørt af disse besparelser. Det er godt, at der er kommunalvalg næste år, for man siger jo, at “hovmod står for fald”.

 • Hanne Duelund Larsen

  Ja, dét er rigtigt –
  men desværre viser det sig den ene gang efter den anden, at vælgernes hukommelse er rædselsfuld kort !

Leave a Reply