Souvenir fra rummet flytter ind på Brorfelde Observatorium

Legofiguren svæver i rummet: Foto: Andreas Mogensen.

Legofiguren svæver i rummet: Foto: Andreas Mogensen.


Det var en helt speciel gave, som naturvejleder Thomas Juel Johansen fik overrakt af Danmarks første astronaut Andreas Mogensen på 1. års dagen for Andreas Mogensens opsendelse til den internationale rumstation.

Den 2. september 2015 tog Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, på en uforglemmelig mission ud i rummet. Som næstkommanderende på det russiske soyuz fartøj, satte han kurs mod den internationale rumstation, og med sig havde han bl.a. 21 legomænd og det var en af dem, som naturvejleder Thomas Juel Johansen fik overrakt og som nu står på Brorfelde Observatorium.

En personlig tak
Legofiguren blev overrakt med tak for en fantastisk formidlingsindsats af både rumfart generelt og specifikt af Andreas’ mission, IRISS Missionen.

Brorfelde Observatorium har været en del af projektet, Rumrejsen 2015, hvor en række af Danmarks naturvidenskabelige forsknings- og formidlingscentre i samarbejde satte fokus på Andreas Mogensen og IRISS-missionen til børn og voksne. Andreas Mogensen besøgte observatoriet i februar 2015 og byggede blandt andet rumskrot sammen med børn og voksne.

Lego-astronauten skal på sigt være en del af udstillingen om rumfart på Brorfelde Observatorium, og alle besøgene får derved mulighed for at se den fantastiske “souvenir” fra rummet.

This slideshow requires JavaScript.

Denne artikel er publiceret den 6. september 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply