Svømmeklub-formand om OL og PL succes: Jeg er stolt og glad

Bronze til Rikke Møller Pedersen ved OL i Rio og udtagelse af Lasse Winther Andersen til De Paralympiske Lege i Rio. Jo, der er nok at glæde sig over i Holbæk Svømme Klub.

De to profiler er uden tvivl, med til at sætte Holbæk Svømmeklub og Holbæk på sportens landkort. Og Rikke Møller Pedersens og Lasse Winther Andersens succes glæder formanden for Holbæk Svømme Klub, Johnny Werther:

Lasse Winther Andersen  ved Paralympics i London i 2012. Foto: Lars Møller.

Lasse Winther Andersen ved Paralympics i London i 2012. Foto: Lars Møller.


– Jeg er glad, på mange måder. Både Rikke og Lasse har min dybe respekt og sympati, hvilket gør det meget let at glæde sig på deres vegne. Derudover er jeg glad for at have været en del af det team, der har skabt rammerne for de 2 atleter. Ingen kommer til OL eller PL uden et bagland. I dansk svømning består sådan et bagland både af professionelle, men, i høj grad, også af frivillige. Jeg glæder mig på hele baglandets vegne. – Så du må gerne citere mig for at være en stolt og glad formand for Holbæk Svømmeklub, siger Johnny Werther til Holbaekonline.dk.

Russisk udelukkelse gav plads til Lasse Winther Andersen
Lasse Winther Andersen missede oprindeligt muligheden for at komme med til De Paralympiske Lege i Rio, men da Den internationale sportsdomstol CAS sagde god for den internationale paralympiske komités beslutning om at udelukke de russiske atleter, blev der alligevel plads til Holbæk-svømmeren.

– Hvad tænkte du, som formand for klubben, da det stod klart, at der alligevel var en plads til Lasse Winther Andersen ved PL i Rio?

– Igen blev jeg glad, men jeg havde ønsket for Lasse at det var sket på en lidt mere elegant måde. Det har været en rodet affære med de russiske atleters udelukkelse både ved OL og PL. Lasse havde fortjent den oplevelse at svømme under kravtiden til et stævne. Det er noget ganske særligt at præstere sit bedste, slå hånden i endevæggen og konstatere man har klaret kravtid til OL. Det er maksimale anstrengelser, spænding, kontant afregning, belønning og glæde i samme cocktail – det kan vi lide i sportsverdenen, siger klubformanden og fortsætter:

– Men nu er Lasse med til PL, det er det vigtigste, og vi gør alt hvad vi kan for at få Lasse godt afsted. Jeg ønsker ham alt mulig held og lykke.

Rikke Møller Pedersen vandt bronze i 4x100m medley ved OL i Rio. PRfoto: Das Büro for Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark

Rikke Møller Pedersen vandt bronze i 4x100m medley ved OL i Rio. PRfoto: Das Büro for Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark


– At de to svømmere kan gøre sig på så højt internationalt niveau, får det nogen betydning for Holbæk Svømmeklub? – hvad kan klubben bruge det til?

– Det er meget vigtigt for Holbæk Svømmeklub. Internt er det med til motivere både svømmere, medarbejdere og de mange frivillige. Det er jo en god historie som alle har været en del af, men som vi også vil have mere af – Vi skal bestemt ikke hvile på laurbærrene, og det vil jeg gerne uddybe sidst i september, hvor bestyrelsen vil offentliggøre nye planer for fremtiden, men jeg kan afsløre at det bliver meget spændende og vi har tænkt meget anderledes i forhold til andre svømmeklubber.

– Eksternt er OL deltagelse også med til at skabe opmærksomhed, og det har vi brug for overfor sponsorer, Holbæk Kommune og ikke mindste omegnens borgere. Vi har brug for opbakning fra alle fronter, og heldigvis mærker vi en forskel allerede. Det bliver en fantastisk tid vi går i møde i klubben, og om 2 år står Holbæk Sportsby færdig, det vi give os endnu flere muligheder til glæde for mange mennesker, siger en glad og stolt svømmeklubformand.

Denne artikel er publiceret den 26. august 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply