Ole Thestrup fejrer 40 års-jubilæum med bevægende rolle

Ole Thestrup og Anette Støvelbæk som far og datter i 'Min far'. Foto: Gudmund Thai.

Ole Thestrup og Anette Støvelbæk som far og datter i ‘Min far’. Foto: Gudmund Thai.

På Tuse Næs residerer skuespilleren Ole Thestrup sammen med hans hustru og i år kan han fejre sit 40 års-jubliæum som skuespiller.

Ole Thestrup er kendt og elsket af de fleste som den absurd-sure mand i flere danske film og tv-serier, som idrætslæreren i ‘Busters Verden’, som den skydegale Alfred i ‘Blinkende Lygter’, som ejendomsinspektøren i ‘Een stor familie’ og mange andre roller i bl.a. ‘Badehotellet’, ‘Borgen’, ‘Krønikken’ og ‘Pendlerkids’. Han blev uddannet fra skuespillerskolen ved Århus Teater i 1976 har har foruden de mange film og tv-roller også gjort sig på de skrå brædder som både Jeppe i ‘Jeppe på Bjerget’, som kaptajnen i ‘Woyzeck’ og som Franz Liebkind i ‘The Producers’ og mange andre mindeværdige roller.

Tragisk komedie
Når Folketeatret åbner dørene til den rørende og tragiske komedie Min far, er der ikke blot tale om en Danmarkspremiere, men også en fejring af Ole Thestrups 40-års jubilæum som skuespiller.

Ole Thestrup og Anette Støvelbæk spiller far og datter i dette gribende skuespil om demens. Min far er et smukt og skræmmende portræt af en mand, der mister hukommelsen og kontrollen over sit eget liv og samtidig et hudløst billede på, hvor svært det er at være pårørende til en dement. Demens er en sygdom, som vedrører os alle. I takt med at vi bliver stadigt ældre, vil flere og flere opleve demens tæt på – enten på egen krop eller som pårørende. Min far sætter fokus på det mellemrum i verden, som den demente befinder sig i og viser samtidig de pårørendes magtesløshed og groteske virkelighed.

Med Min far fejrer Ole Thestrup sit 40-års jubilæum som skuespiller- se profil nedenfor. Min far viser Ole Thestrup i en poetisk og bevægende rolle, som afviger fra de roller Ole Thestrup igennem en flot karriere har gjort til sit kendetegn.

Min Far er på turné 22. september – 9. november og spiller derefter på Folketeatret i Nørregade i København fra 18. oktober – 3. december.

Denne artikel er publiceret den 24. august 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply