‘Barnebarn’ ringede og bad om hjælp – nu advarer politiet mod tricktyve

Tricktyve benytter sig af ‘barnebarn’-trick for at snyde folk til at betale penge. Arkivfoto: Mimirebelle / Pixabay

Bedsteforældre vil som regel gerne hjælpe børn og børnebørn – det har tricktyve fundet ud af og i går blev ønsket om hjælp fra et ‘barnebarn’ benyttet i flere tilfælde.

Kl. 11.45 blev en 75-årig kvinde fra Søstrup ringet op af en mand, der udgav sig for at være kvindens barnebarn. ”Barnebarnet” havde sagt, at der var sket en vandskade, og han skulle bruge 25.000 kr. med det samme. Han havde spurgt til, hvor mange penge hun havde liggende, og dernæst havde han sagt, at han ville ringe senere. Kvinden fattede mistanke og fik kontakt til sin søn, der kunne afkræfte, at der var sket nogen vandskade, og at barnebarnet skulle have ringet som anført.

Det må derfor antages at være et forsøg på at ville lave bedrageri, der blot ikke blev til noget.

Advarslen er naturligvis, at man ikke overfører penge eller andet, hvis man ikke er 100 % sikker på, at det er rigtigt. Lav derfor en kontrolopringning i lignende sager.

Kl. 12.00 blev en 92-årig kvinde i Holbæk ringet op på lignende måde, hvor en mand havde talt om en akut vandskade, og at det var penge, som kvindens barnebarn skulle bruge. ”Barnebarnet” ville låne flere tusinde kr. Efterfølgende kom en mand og hentede pengene, som han sagde, at han ville give videre til barnebarnet. Manden havde sagt, at hun ikke måtte fortælle om hændelsen til hendes søn.

Manden beskrives som mand, dansk af udseende, ca. 50 år gammel, 180-185 cm. høj, almindelig af bygning, brunligt kort hår.

Den 92-årige havde efterfølgende fundet ud af, at der ikke var tale om penge til barnebarnet, da hun fik talt med sin søn om sagen.

Det er ikke kun i Holbæk-området, at metoden er taget i brug:

Kl. 21.00 blev en familie i Køge ringet op under lignende omstændigheder, hvor en mand udgav sig for at være et barnebarn. Det lykkedes dog ikke at overbevise familien om dette, og samtalen blev afbrudt.

Politiet advarer
Midt- og Vestsjællands Politi advarer mod, at man udleverer penge under lignende omstændigheder. det er politiets opfattelse, at gerningsmanden muligt vil fortsætte sine bedragerier under lignende omstændigheder.

Politiet anbefaler borgere, at man taler med sin ældre mor eller far om, at man kan blive udsat for sådanne opringninger, og at de ikke skal udlevere penge eller indgå aftaler med nogen under lignende omstændigheder. Ring dernæst til politiet og anmeldt forholdet på 114.

Denne artikel er publiceret den 23. august 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply