Klumme: Er det så Holbæk centrum?

Er dette nu Holbæk centrum? Foto: Jesper von Staffeldt.

Er dette nu Holbæk centrum? Foto: Jesper von Staffeldt.


Da eleverne på Orø i går kom i skole for første gang efter sommerferien lærte de noget nyt – Orø er ikke udkantsholbæk – det er Holbæk by.

Jo den er god nok. Orø er ikke bare en ø ude i Isefjorden. Det er Holbæk by. I hvertfald hvis man spørger Holbæk Kommune.

Her har man nemlig fundet ud af, at Orø skole – der ligger ca. 9 km i fugleflugtslinje fra Holbæk rådhus, skal hedde Holbæk by skole.

Det der, engang ‘bare’ var Orø Skole, er nemlig nu en del af Holbæk by skole, der også omfatter skolerne Bjergmarken og Absalon, begge solidt placeret i det, som de fleste nok vil anerkende som værende Holbæk by.

Måske var ønsket, at gøre Holbæk til en større by. Ved at tegne en cirkel med en radius af 9 km bliver Holbæk by så stor, at den omfatter hele Tuse Næs, Regstrup, Vipperød, Kvanløse – ja selv en smule af Hornsherred kommer ind under byen.

Kommunal anerkendelse?
Det kan også være, at det bare er kommunens måde at anerkende det store arbejde, som Orøs borgere gør, for at få Holbæk Kommune på landkortet – og i tv – med positive historier. De mange kulturelle arrangementer, de store lokale engagement og opbakningen til øens egne aktiviteter er forbilledelige.

Så det er måske alligevel ikke så tosset, at gøre Orø til centrum i Holbæk by.

Denne artikel er publiceret den 9. august 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply