Minister besøger kommende EVA-kontor i Holbæk

Østre Skole. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Østre Skole. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby lægger onsdag vejen forbi Danmarks Evalueringsinstituts, EVA, nye adresse på den tidligere Østre Skole i Holbæk.

EVA flytter fra København til Holbæk som et led i regeringens plan om at flytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden og ud i landet.

Flytningen vil ske i slutningen af 2017, men allerede onsdag kommer ministeren til Holbæk for at se de kommende lokale sammen med borgmester Søren Kjærsgaard og formand for EVAs bestyrelse Linda Nielsen

Med flytningen kommer evalueringsinstituttet tættere på en række institutioner med relation til undervisning og forskning – blandt andet Roskilde Universitetscenter, UC Sjælland, Danmarks Akkrediteringsinstitut. Sammen med Holbæk Kommune arbejder de på at etablere en uddannelsesklynge med et attraktivt vidensmiljø.

– Der skal være statslige arbejdspladser i hele landet. Det er tanken bag vores udflytningsplan. Med udflytningen af EVA samler vi en række centrale uddannelsesrelaterede institutioner, som forhåbentlig kan være med til at tiltrække endnu mere positiv opmærksomhed til området, siger Ellen Trane Nørby, minister for børn, undervisning og ligestilling.

Borgmester Søren Kjærsgaard glæder sig over samarbejdet:

– Vi vil ikke bare nøjes med at finde en passende adresse til de nye statslige arbejdspladser. Vi tror på, at den bedste velkomst og den bedste løsning bliver at skabe et udfordrende og spændende miljø, hvor arbejdspladserne sammen med Holbæk Kommune, uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet kan skabe synergier inden for uddannelse og læring. Jeg er meget glad for, at ministeren har givet os mulighed for det på den gamle Østre Skole, og at EVA og de øvrige statslige virksomheder har kastet sig ind i samarbejdet med stort engagement,” siger Søren Kjærsgaard.

Også formand for EVAs bestyrelse Linda Nielsen er glad:

– Det glæder mig, at det i et godt og konstruktivt samarbejde med Holbæk Kommune lader til at lykkes at skabe noget, som er mere end blot et kontorhus. Det er vigtigt for EVAs bestyrelse, at EVA får gode og billige faciliteter i et interessant uddannelsesmiljø.

Denne artikel er publiceret den 1. august 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply